Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Canon 30D + Tamron 17-50

Mieszany widok

Domyślnie Canon 30D + Tamron 17-50

Witam Pięknie...!!!
    bardzo proszę o poradę. Czy warto kupić dzisiaj ten zestaw który miałby posłużyć kilka lat np: 5lat. . 30D kosztuje teraz 2500 zł + obiektyw 1500. Wiem że aparat już stary model ale tyle się o nim naczytałem pozytywnych opini.Aparat nie do pracy a do zdjęć rodzinnych i wycieczkowych oraz do zaszczepienia bakcylu w dużych dzieciach .Może dla Was nudny i przerobiony temat na wylot ale naprawdę już zgłupiałem czytając wiele wątków i się zagubiłem. Boję się kupować zużytych foto , bo jestem jednak zielony i nie chcę kupować kichy w worku. Bardzo proszę o sugestie na ten temat. Miałem do tej pory EOS300, i A95. Chcemy jednak trochę ambitniej pofotografować.
    Z góry dzięki ....Zyga :-D

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Mam Canona 30D i bardzo sobie go chwalę. Zestaw o którym mówisz na pewno warto kupić, ale chyba nie za taki pieniądze. 30D w idealnym stanie poniżej 10000 klapnięć nie powinien kosztować więcej niż 2000zł.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Ełk

Domyślnie

Autorowi chyba chodzilo o nowe 30D bo takie na ceneo wlasnie za taka cene jest ;>

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ilovemm90 Zobacz posta
    Autorowi chyba chodzilo o nowe 30D bo takie na ceneo wlasnie za taka cene jest ;>
    Faktycznie, jest na ceneo za 2,5 klocka. W chwili obecnej masz do wybory 3 puszki: 30D, 40D i 50D. Jeśli potrzebne nowe body to ja dopłaciłbym do 40D lub używane 30D szukał na allegro(sz) i zszedł z kosztów. A jak chcesz mieć sprzęt na 5 lat to z pewnością bierz 40D lub nawet 50D. Z drugiej strony ja bym dzieciakom nie dawał do rąk zabawki za 4k zł.
    pozdrawiam

Domyślnie

Dzięki za szybką odpowiedz. Tak , mówiłem o cenach nowego aparatu . Uważacie że mimo upływu lat ( z 2006r rozwiązania) warto kupić i na te parę przyszłych latek starczy.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Trochę to cacko z obiektywem kosztuje. Razem 4.000zł. Serce boli a rozum szaleje a myśli wciąż się kłębią w głowie.
    Ostatnio edytowane przez Zyga102 ; 30-05-2009 o 17:31 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Za tą cenę lepiej jednak 40d , troszkę nowszy , w takich cenach teraz można kupić.

Domyślnie

Tomcio....ale dużo osób(właściecieli) jednak pisze że zdjęcia z 30d są super a w nowej 40d coś tam jeszcze nie tak dostrojone, bateria dłużej, chwytność aparatu lepsza, zdjęciA ABSOLUTNIE nie gorsze jak w 40d, Dlatego tak się głowię czy to nie przerost treści na d formą . Przecież te 8Mpx to też starcza a reszta wychodzi ładnie. Niby odpowiedż prosta a jednak chyba nie taka prosta , zakup na dłuższy czas i chyba dlatego tak marudzę i pytam mądrzejszych.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zyga102 Zobacz posta
    Tomcio....ale dużo osób(właściecieli) jednak pisze że zdjęcia z 30d są super a w nowej 40d coś tam jeszcze nie tak dostrojone, bateria dłużej, chwytność aparatu lepsza, zdjęciA ABSOLUTNIE nie gorsze jak w 40d, Dlatego tak się głowię czy to nie przerost treści na d formą . Przecież te 8Mpx to też starcza a reszta wychodzi ładnie. Niby odpowiedż prosta a jednak chyba nie taka prosta , zakup na dłuższy czas i chyba dlatego tak marudzę i pytam mądrzejszych.
    Jedyną istotną (dla mnie) przewagą 40D jest lepszy AF. Obrazek (w wyższych czułościach) bardziej podobał mi się z 30stki.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna Awatar dariusz_32

Domyślnie

Moim zdaniem zestaw jak najbardziej godny polecenia, sam taki mam. Za używany zapłaciłem w sumie jakieś 2800 PLN. Gdybym miał kupować nowy, to brałbym jednak nowszy 40D, który można kupić poniżej 3000. Brakuje mi trochę dłuższej ogniskowej, przydałoby się coś koło 70mm.

Domyślnie

Również polecam 20D/30D - cholernie dobre puszki. Zaoszczędzone pieniądze można dorzucić do szkła albo kupić jakieś akcesoria (filtry, osłony itp)

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów