Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Laczenie zdjec

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Laczenie zdjec

Witam mam pytanko zrobilem sobie panorame przy pomocy programu PhotoStith wszystko niby pieknie lecz srodkowa fotke mialem ciut jasniejsza i jak jzu sie wszystko polaczylo w jedno to teraz widac ze srodek jest inny :-( jakim innym programem mozna robic panoramki ale zeby mozna bylo przy tym potem jakos wytonowac fotki zeby nie bylo ze jedna jasniejsza a druga ciemniejsza??
    EOS 300D + kit :-))

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

The Panorama Factory.

Przykąłdowe efekty masz tutaj:
    http://www.tarnow.pl/panoramy/index.php

Adam J. Ławnik
    Guest

Domyślnie

Aby uniknac roznych naswietlen poszczegolnych klatek zmierz wczesniej ekspozycje na jakims "srednim" fragmencie kadru a nastepnie przestaw aparat na tryb manualny. Wtedy wszystkie zdjecia beda naswietlone jednakowo, nic nie trzeba bedzie podkrecac a efekt koncowy bedzie lepszy.

Adam J. Ławnik
    Guest

Domyślnie

A wlasnie jezeli chodzi o programy to podobno w Photoshopie CS1 jest funkcja laczenia zdjec? Czy ktos wie jak tego uzyc?

Bywalec Awatar Pietro
    Miasto
    Tarnow/Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam J. Ławnik
    A wlasnie jezeli chodzi o programy to podobno w Photoshopie CS1 jest funkcja laczenia zdjec? Czy ktos wie jak tego uzyc?
    Robilem niedawno w Shopie panoramke (wprawdzie nie CS1 ale CS2 ale moze jest tak samo) i PS robi to tak /FILE/AUTOMATE/PHOTOMERGE/.
    Ale mialem taki sam problem jak Ty. Dlatego pomeczylem sie troche i zmienialem jasnosc zdjec metoda "na oko". Coz, lamer jestem. Wyszlo OK, (jak dla mnie - patrz zdanie poprzednie).
    Ostatnio edytowane przez Pietro ; 12-08-2005 o 08:48
    Idzie Panie nowe....

Domyślnie

a moze zna ktos jakis darmowy programik do laczenia zdjec?np.chce jedno zdjecie skladajace sie z kilku malych...?
    CANON

Marcin21
    Guest

Domyślnie

autostitch- jest w necie pozdro-ten canonoski niejest zbyt dobry

Domyślnie

dzieki
    CANON

Domyślnie

PS tylko i wylacznie... uzywam CS3

Uzależniony

Domyślnie

polecam CS3 bo jak dla mnie to najlepiej składa. świetnie wyrównuje kolory i kontrasty. świetnie łaczy punkty. Zalecam robienie zdjeć bez polara jeśli ma z tego wyjść dobra panorama.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów