67 wygląda bardziej jak backstage...
68 dla mnie super! Ładne, delikatne... trochę szkoda łokcia i bardzo centralnego kadru, ale i tak chyba to najładniejsze Twoje zdjęcie tutaj.
67 wygląda bardziej jak backstage...
68 dla mnie super! Ładne, delikatne... trochę szkoda łokcia i bardzo centralnego kadru, ale i tak chyba to najładniejsze Twoje zdjęcie tutaj.
Obejrzałem z przyjemnością cały wątek. Z przyjemnością bo widać na zdjęciach jak uczysz się i robisz po prostu coraz lepsze prace. To co nie podobało się to kilka zdjęć z bardzo ostrym słońcem na twarzach oraz czasem kolorowa obróka, czasem też zbyt sztuczne pozy modeli. Nie mniej sporo jest ciekawych portretów, szczególne słowa uznania za set 350D i 50/1,8 .Kolejny raz wychodzi że to "głowa nie aparat robi zdjecia"
Chciałbym skomentować zdjęcie nr 44. Nikt o nim nie wspomniał, ale dla mnie to najlepsze zdjęcie z Twojego albumu. W sumie jedyne nad którym zatrzymałem się na dłużej. Bardzo mi się podoba :grin: Pozostałe to po prostu poprawne portrety, a to jest inne, takie z pazurem :wink:
Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams
Arek - 44. to jedno z moich ulubionych..
dzięki za komentarz i w ogóle.. ciągle się uczę, czasami wręcz się cofam, ale staram się jak mogęa obróbka to dla mnie nadal czarna magia, uwierz mi.. ograniczam sie do minimum, bo i tak nic więcej nie umiem
ps. aktualnie już 350d + 50 1.4![]()
72- najbardziej przypada mi do gustu nie wiem tylko po co przekrzywiłaś kadr -poza dość statyczna i spokojna nie bardzo wymaga dynamizowania przez wprowadzanie skosu.
Canon EOS 5D + Canon 28-300/1:3,5-5,6 L IS USM, Canon 50/1:1,4 USM
nie ma skosuto barierki tak były ustawione i przez to się człowiekowi myli
sama się na tym łapałam, ale zobacz, że ławeczki są prosto ( w miarę, bo one same chylą się ku upadkowi..)
potwierdzam, w tamtym miejscu na prawde ciezko zrobic zdjecie, ktore wydaje się proste![]()
Wydaje mi sie ze warunki nie były odpowiednie ostre słońce, szukałbym cienia na 1- przepalone włosy, ostre cienie 72- fajny kadr chyba najlepsze z ostatnich
na ostatnich przepalone włosy? godzina była późna, koło 18, słońce zachodziło więc nie może być o tym mowy...
za to zgadzam się co do tych pierwszych zdjęć - był robione w ostrym słońcu i nie umiałam uniknąć przepałów... zapewne ktoś, kto zna tajniki photoshopa, by to naprawił, ale ja niestety jestem laikiemwiem teraz przynajmniej, o której iśc na jakąkolwiek sesję w plenerze...