Witam, po dłuższym czasie oglądania i czytania forum, przedstawiam Wam moj pierwszy portret.
Proszę o porady i opinie. Pozdrawiam
Witam, po dłuższym czasie oglądania i czytania forum, przedstawiam Wam moj pierwszy portret.
Proszę o porady i opinie. Pozdrawiam
ciekawa fotka
ale dla mnie chyba za ciasno
Regulamin pkt8.Zakaz kryptoreklamy
Dziekuje za opinie, zamieszczam jeszcze jedno zdjecie, choc poraz kolejny w dosc ciasnym kadrze (przy nastepnych postaram sie poprawic)
1 uciety paznokiec, reka odwraca uwage, slaba konwersja BW, brak ostrosci (pewnie nie wyostrzone do publikacji po zmniejszeniu)
2 znow niepotrzebnie reka w kadrze, niebieska poswiata nie wiem czy miala dodac uroku czy jest wynikiem blednego ustawienia WB, znow brak ostrosci i w zasadzie pokusilbym sie o wybielenie zebow (oczywiscie na komputerze)
Do tego czy ciasno czy nie - zalezy jak kto lubi![]()
w ostatnim za mała GO
EOS 6D + EF 50 1.4 + 24-105 L 4.0 + 430 EX II + Velbon Sherpa 600
no jezeli to jest faktycznie Twoj debiut w portretach, to wyszlo calkiem niezle.
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
1. Fajne, choc rzeczywiscie reka przykuwa wieksza uwage. Minusem jest ostrosc, ktora prawdopodobnie ustawila sie wlasnie na dlon.
2. Ciekawe i obrobka choc nie w moim stylu - tez niezla.
Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog
o rety... foty i obróbka na nie ale jak na próbę jest ok.
robiles to na 50mm? bo widze znieksztalcenia na twarzy - moim zdaniem te obiektywy powinny byc do szerszych kadrow, wtedy nie rozciagaja.
85mm juz tak nie znieksztalca![]()
ElSor bardzo dziekuje za uwagi, postaram sie je zapamietac i do nich stosowac, co do niebieskiej poswiaty to byla ona jak najbardziej zamierzona
simon83 rowniez dziekuje bede pamietal o dloniach
Loome tak robione 50mm (zostawilem EXIF), moze faktycznie troche znieksztalca, zawsze jakos myslalem ze na croppie 50 juz jest ok.
thedoc chetnie bym przeczytal cos wiecej niz foty na nie.