Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Najlepsze zdjęcia - Canon EF 70-210 f/3.5 - 4.5 USM

Domyślnie Szkoda zachodu...

Witam wszystkich! W sumie to mój pierwszy wpis na forum;-))

Miałem hopla na punkcie tego obiektywu, ale...wybiłem go sobie z głowy! Znalezienie 15-letniego szkła na rynku wtórnym w idealnym stanie...to jak gra w totka. Niestety moim zdaniem to nie możliwe. Jak ktoś ma "perełkę" to się jej nie pozbędzie.
    Ja kupiłem dwa przez neta i oba udałem...ufff! Oba miały taką przypadłość, że nie ostrzyły z prawej strony. Jednak pierwszy z nich z lewej miał ostrość...jak L-ka. Gdyby znaleść ostrzący tak w całym zakresie, to schowałbym go w sejfie...

Ja się poddałem! Kupiłem 55-250 - super! Jak za te kaskę to naprawdę OK. W 70-210 przestałem już wierzyć...

Coś już napisał

Domyślnie

W sumie w obiektywie ciężko jest o zużycie czegoś, jeżeli optyka jest w stanie nienaruszonym, to duża szansa, że będzie ok. Ale mogę się mylić, niech mnie ktoś poprawi.
    A co do samego obiektywu, to z chęcią sam bym taki nabył, niestety dziura budżetowa chwilowo nie pozwala.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ChM Zobacz posta
    W sumie w obiektywie ciężko jest o zużycie czegoś, jeżeli optyka jest w stanie nienaruszonym, to duża szansa, że będzie ok. Ale mogę się mylić, niech mnie ktoś poprawi.
    Nie bardzo. Może paść silnik AF-a albo przysłona w tym drugim przypadku szkło staje się praktycznie bezużyteczne.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar mceyk

Domyślnie

145mm / f/4.5 / 1/50 / ISO 1600

115mm / f/4.0 / 1/200 / ISO 1250

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie bardzo. Może paść silnik AF-a albo przysłona w tym drugim przypadku szkło staje się praktycznie bezużyteczne.
    Masz rację, dlatego najlepiej pomacać,albo kupić od bardzo zaufanej osoby,np na forum od kogoś z bogatą galerią (nie żeby reklama, taka praktyczna rada)

Domyślnie

Ale kto pozbywa się naprawdę dobrego szkła - perełki:-) ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marro Zobacz posta
    Choćby ten kto się przesiada na któreś 70-200 L, albo po prostu uznał, że za rzadko tego zakresu używa, żeby go trzymać? Przykładowo ja się zastanawiam czasami, czy się 70-210 nie pozbyć, bo zwyczajnie bardzo sporadycznie go używam.

Domyślnie

To czemu się tylko zastanawiasz? Bo Ci go poprostu szkoda:-) I tak ma wiele osób. Piszą, że już chcieliby go sprzedać, ale jak nim po focą...to zmieniają zdanie. I tu jest właśnie "pies pogrzebany".

Domyślnie

To czemu się tylko zastanawiasz? Bo Ci go poprostu szkoda:-) I tak ma wiele osób. Piszą, że już chcieliby go sprzedać, ale jak nim po focą...to zmieniają zdanie. I tu jest właśnie "pies pogrzebany".
    Masz rację tak właśnie jest, ale chciałem tylko sprostować, da się znaleźć 70-210 w dobrym stanie.... jak już się ktoś w końcu zdecyduje ;p

Coś już napisał

Domyślnie

jak się ma szczęście, czasem można trafić, np. na kogoś kto chce zmienić na 70-200 f2.8, sprzedaje bo potrzebuje kasy, a po co mu dwa 70-200.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów