Pokaż wyniki od 1 do 10 z 131

Wątek: Canon 50mm f 1.4 - szybki teścik i pytanie

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Zaczynamy sie zblizac do granic onanizmu. Czy lekkie wyostrzenie przy wywolywaniu z RAWa mozna nazwac nie wiadomo jaka obrobka? Kto dzisiaj prezentuje foty bez jakiejkowliek obrobki?

Odnosnie onanizmu, znow sie kierujesz w jego kierunku ogladajc 100% powiekszenia. Zapytam a wiec inaczej: czy kiedykolwiek pokazujesz komus fotki w 100% wielkosciach lub wywolujesz je w rozmiarach gdzie dluzszy bok ma 1 m ?
    ja rozumiem. do onanizmu mi daleko i nie, nie oglądam fotek w 100% powiększeniu bo mam to gdzieś, ale w tym przypadku róznica jest tak ogromna, że nie trzeba powiększać az tak bardzo na 100% żeby ją wyłapać. przy normalnym rozmiarze po prostu widaćże cena z 1.8 to cera a nie rozmazane mydło a cropy wrzuciłem zeby pokazac te roznice wlasnie dokładniej. mimo iz na zwyklych fotach tez jest ona widoczna.

Po drugie jestem ciekaw jak robisz foty tym szklem na bliskich pelnej dziurze wartosciach; przekadrowywyujac z centralnego czy bocznymi? Nie chce uprzedac odpowiedzi, ale jesli przekadrowywujesz to to wymaga nie zlej wprawy, bo podobnie jak w przykladzie powyzej nie trudno o zmiane plaszczyzny ostrzenia.
    .

przekadrowywuje.
    ale nawet jesli wale bez tego, bez ruszania, to wyniki są takie same, a przekadrowywalem tez 1.8 wiec ...

Ilosc pomylek mogl bym policzyc na palcach jednej reki, a i tak fotki, ktore sa nietrafione moga byc spowodowane moja nieuwaga.

Dla tych co twierdza, ze wersja 1.4 jest nie wiele lepsza od 1.8 moge tylko dodac, ze dwoch znajomych ma 1.8 i po za faktem, ze jak nie przymkna do 2.8 jest nie za rozowo to AF jest naprawde losowy, nie mowie jzu o ciemnych kadrach.
    no jesli o pomylki chodzi to i ja to zauwazylem. 1.8 trafiał raz na sto lat ale jak juz trafił ..
    to, no wlasnie. ja nie uwazam ze 1.4 jest nie wiele lepsza. uwazam ze jest DUZO gorsza (jesli chodzi o ostrosc mojego egzemplarza).
    bo ja rozumiem ze cos przesune moze minimalnie albo reka drgnie (chociaz na czasach 1/2500s to nie ma znaczenia za bardzo) ale nie spodziewalem sie AZ TAKIEJ roznicy w jakości.

czyli co. zwalone szkło? reklamacja gwarancyjna?
    damn.
    Ostatnio edytowane przez LISU ; 04-08-2009 o 18:11
    "Współczesnego człowieka niszczy pośpiech. Nigdy się nie zatrzymuje. A przecież tajemnicą szczęścia jest umieć czasem przystanąć.." i zrobić zdjęcie
    Fotoblog (:

Uprawnienia umieszczania postów