Zrób na jaśniejszym świetle , ja też miałem podobnie w moim 350d i jeżeli to się potwierdzi w kolejnej próbie to polecam regulację w serwisie która w moim wypadku pomogła - bo jest teraz idealnie
Zrób na jaśniejszym świetle , ja też miałem podobnie w moim 350d i jeżeli to się potwierdzi w kolejnej próbie to polecam regulację w serwisie która w moim wypadku pomogła - bo jest teraz idealnie
5d + L plecak
Moze ja mam cos nie tak z oczami albo monitor mi nawala... ale ja na pierwszych 3 zdjeciach widze 10-ciomilimetrowy front focus...
Nie wiem jaka była odległość ostrzenia, ale zakładając że 1m, to jest to na granicy tolerancji. Napisałem przecież "w normie choć nie idealnie"Zamieszczone przez kavoo
![]()
Hmm.. 1m nie było, tylko nieco mniej (statywowi nóg brakło; za niski).
Oświetlenie przy jakim robiłem to: żyrandol, dodatkowa lampka i flash.
Wyzwalanie czasowe.
Ale powtórzę testy.
Dlaczego je robię? To moja pierwsza cyfra, kupiona po wielu wyrzeczeniach.
Zostało mi jeszcze 2 dni na ew. reklamację u Medfoto. Wolę zatem wiedzieć..
Mam też 2, 3 hot piksele (ja widzę 2, soft do testów widzi 3).
Do hazana: nie dostałem ani jednego powiadomienia o odpowiedziach, choć mam ustawiony automat. Coś nie tak z ich rozsyłaniem?
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
przy jakim ISO? przy jakim czasie? ogolnie nie przejmuj sie nimi.... w normalnych warunkach nie bedziesz ich widzialZamieszczone przez dentharg
![]()
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
Exif zdaje się mówi ISO 100, 1/40s, F5.6 dla pierwszego z plikówZamieszczone przez gawryl
1/50 dla 2-go i 1/80 dla 3 i 4go.
Topic: "Zrobiłem test FF/BF. Proszę o opinie."
Moja opinia: mniej onanizmu, więcej focenia.
O obiektywach wiem prawie wszystko
To nie onanizm, a raczej bezpieczeństwo.. Ty nie lubisz wiedzieć, że w Twoim telewizorze za XXX kasy, nie działa cośtam?
Ja, na przykład, kiedy _używam_ tego telewizora do oglądania telewizji i mi coś nie działa lub działa nie tak jak się tego spodziewm, (głos, obraz, przełączanie itp) to potrafię to odnotować posiadanymi zmysłami.Zamieszczone przez dentharg
Ograniczmy się do aparatów. Ja swoim sprzętem jeszcze nie robiłem tych durnowatych testów, po co mam sobie zaprzątać głowę pierdołami, wolę iść porobić jakieś zdjęcia niż czekać na regulację fokusa w serwisie tylko po to, żeby mieć z radochę z idealnie ostrej puszki.Zamieszczone przez dentharg
O obiektywach wiem prawie wszystko