Witam!
W tym katalogu umieściłem zdjęcia z testów FF/BF.
Proszę o opinie - wg. mnie mam 6-10 mm FF.
Obiektyw to Sigma 28-135 z mojej stopki.
Dzięki!
Witam!
W tym katalogu umieściłem zdjęcia z testów FF/BF.
Proszę o opinie - wg. mnie mam 6-10 mm FF.
Obiektyw to Sigma 28-135 z mojej stopki.
Dzięki!
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
hmm to jest pod katem 45 stopni?
a tak po za tym nie rob testow drugiej twojej sigmie... tylko zdjecia ;]
350D
Cos nie tak z balansem bieli
Imo jest OK. Ja bym sie tym wogole nie przejmowal. Poza tym chyba niepoprawnie wykonales test bo raz masz FF a raz BF![]()
Jak dla mnie też nie jest najgorzej. IMHO zdjęcie pierwsze (może i inne też - nie patrzyłem) są poruszone albo ta Sigma ma jakiś dziwny bokeh...Zamieszczone przez dentharg
![]()
A mozna wiedziec dlaczego wogole robiles ten test? Z 'prawdziwymi' zdjeciami bylo cos nie tak?
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
To jest przykład do czego nuda doprowadzaZamieszczone przez Pszczola
![]()
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
Wczoraj pomyslalem sobie, ze dawno nie bylo postu o BF/FF. Duch w narodzie umiera? No i prosze jest, jest, jest, znowy jest. Koledzy nie zawodza.
Idzie Panie nowe....
Dołączę się: w normie, choc nie idealnie. Gdyby jeszcze ten test zrobić w prawidlowych warunkach.... bo f/5.6 i 1/80s to zdecydowanie za ciemno na testowanie dokładności AF.
Zrób na jaśniejszym świetle , ja też miałem podobnie w moim 350d i jeżeli to się potwierdzi w kolejnej próbie to polecam regulację w serwisie która w moim wypadku pomogła - bo jest teraz idealnie
5d + L plecak