www.t-jack.pl
Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.
I jak zawsze skończy się na tym, że zdjęcia będą chcieli za darmo, nie raz człowiek się z czymś takim spotkał
Ogólnie - nie wiem dlaczego panuje w naszej świadomości przeświadczenie, że takie robienie zdjęć to nic takiego, ot tylko sobie pstryknąć fotę i gotowe. Murarz muruje, piekarz piecze, lekarz leczy - wszyscy jakoś im płacą, aaa bo napracował się. A nam? Panie, ile i dlaczego tak drogo - cytując Buczkowskiego![]()
Bo lustrzanki są coraz tańsze a większość ludków myśli że aparat sam zdjęcia robi :P
Wracając do tematu: 1500 zł to IMO rozsądna cena za dwa dni ale studencka organizacja może tyle nie odpalić
Ja bym poniżej 1000 zł starał się nie zejść... Jednak dwa dni "cykania" plus obróbka.
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
150 to nawet gazeta by nie zaplacila za publikacje , patrzac na realnie nie wedlug stawke ZPAF itp. No chyba ze te zdjecia sa powalajace ;]
A jesli Cie "oleja" przy powyzszej propozycje radze ich olac , przestana zyc swiadomoscia ze dostaje sie dobrze zdjecia , zakladam ze takie masz , za friko od tak.
no comment...
Trudno , czasem warto jednak odpuscic zwlaszcza jak czlowiek glodem nie przymiera ;]
no comment...