Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Foto bank Apacer Share Steno CD211

Coś już napisał

Domyślnie

jadeit :
    mam pytanko jak oceniacie jakość guziczków w apacerze ?
    u mnie też są ciutkę luźne ale działają dobrze.

jadeit:
    Apacer ma coś około 1h ciągłej pracy przy zgrywaniu podają 6-7 min na 1 GB
    u mnie zgrywanie z karty SanDisk Extreme III 1 Gb w EOSie 350d zajmuje 5 min 20 sek , z tej samej karty w czytniku SanDisk ImageMate 2 min 20 sek.
    EOS 50 E +Grip, EOS 350d+BG-E3, EFS 18-55, EF 50 f/1.8 II , EF 75-300 f/4-5.6 USM IS , Flektogon 20 f/2.8, 550 EX, CF 1GB,
    Apacer cd 211, Kiev 88 TTL z obiektywami, Lowepro 400 AW, Photo Trekker Classic, Manfrotto 455 B, 479-4B

Coś już napisał

Domyślnie

czasu ciągłej pracy Apacera nie sprawdzałem ale sam jestem ciekaw - pożyczę więcej kart od kumpla i stestuję wydolność Apacerka, dam znać
    EOS 50 E +Grip, EOS 350d+BG-E3, EFS 18-55, EF 50 f/1.8 II , EF 75-300 f/4-5.6 USM IS , Flektogon 20 f/2.8, 550 EX, CF 1GB,
    Apacer cd 211, Kiev 88 TTL z obiektywami, Lowepro 400 AW, Photo Trekker Classic, Manfrotto 455 B, 479-4B

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

mój po zgraniu 4x karty 1GB +pracy podczas kombinowaniu przy małym problemie
    zaczął krzyczeć 'battery to low'

ale możliwe ze walczyłem długo nad tym małym problemem i o nim teraz:

zrobiłem w raw'ach 127 fotek a apacer uparcie zgrywał 107 pierwszych
    idąc za ciosem usunałem pare fotek początkowych z karty które już na dysku sie znalazły, apacer dalej swoje, teraz zgrywał mniej ale zawsze kończył na konkretnym pliku

wyświeltacz na aparacie wyświetlał busy przez jakiś czas jeszcze, lampka od karty nie dawała znaku a po jakiejs minucie apacer pokazywał 'unknown error'

po przyjechaniu do domu karta wygląda tak ze te 107 plików jest poukładanych w dwóch pierwszych folderach na karcie
    a pozostałe w trzecim folderze,
    nie wiem tylko czy to zbieg okoliczności czy jakas przypadłość stała,

dodam ze fotki zgrane bez problemu już w domu w kompie

apacer przeszedł test bojowy bo bez instrukcji i 6h po zakupie już musiał sie wykazać w tatrach miałem 2 karty więc uciążliwość braku możliwości skopiowania 20 fot jakoś zdzierżyłem

pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Domyślnie

jadeit nie traktuj tego zachowania apacera normalnie, pomęcz go w domu trochę, 'na sucho'! Mój miał podobną karierę (kupiłem i wyjechałem na miesiąc z Polski), ale działał bezproblemowo

Coś już napisał

Domyślnie

Apacerek niestety ma tak :-( , że nie pokazuje poprawnie ilości wolnego miejsca na dysku przy dyskach powyżej 40 GB. Więc musiałem swój 80GB podzielić na partycje i problem zniknął - pokazuje na każdej partycji prawidłowo.

rysiaczek napisał:
    jadeit nie traktuj tego zachowania apacera normalnie, pomęcz go w domu trochę, 'na sucho'! Mój miał podobną karierę (kupiłem i wyjechałem na miesiąc z Polski), ale działał bezproblemowo
    Mój także działał i działa nadal bezproblemowo ( jeśli nie liczyć tego nie pokazywania miejsca na dysku) :grin:
    Ostatnio edytowane przez adwent ; 12-09-2005 o 20:28

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon Zobacz posta
    Kupić można np. tutaj: http://www.komputery.com.pl/product_...f59dc8b7c79d44

Kupiłem bez dysku bo dysk miałem z starego laptopa.
    Obsługa prosta - podpinasz kartę (trzeba mieć osobny czytnik) i po naciśnięciu 1 przycisku tworzony jest folder i wrzucana jest cała zawartość karty (po skończeniu jest potwierdzenie na wyświetlaczu) - działa bez problemu.
    Dość czytelny wyświetlacz - można przeglądać zawartość dysku (usuwać, przenosić foldery/pliki oraz tworzyć nowe foldery), można sprawdzić objętość dysku, folderu lub pliku.
    Polecam bo cena zbliżona do gołej obudowy OTG (bez lcd) a funkcjonalność większa.
    Polecam ja jestem b.zadowolony.

A czy jest jakaś możliwość podłaczenia zew. źródła zasilania do tego ustrojstwa choćby w postaci zapasowych aku paluszków?

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów