Ted, a o co ci chodziło z twoim opisie z tym kablem? Czy kabel od 20D można podpiąć do Apacera?
Ted, a o co ci chodziło z twoim opisie z tym kablem? Czy kabel od 20D można podpiąć do Apacera?
Mozna ale z apacerem dostajesz maly kabelek z jednej stroni miniUSB a z drugiej wejsce USB (normalne), w przypadku zagubienia takiego kabelka podlaczenie czegokolwiek do apacera staje sie bardzo trudne. To po pierwsze. Natomiast o ile dobrze pamietamZamieszczone przez Kubaman
to chodzilo mi o to ze ten maly kabelek ma dziwna koncowke (ta miniUSB) - podobna do canonowskiej ale inna. Natomiast sama kieszen mozna bez problemow podpiac do PC za pomoca kabla miniUSB canona. Mam nadzieje, ze za duzo nie namieszalem.
![]()
OK, ale czy to oznacza, że w Apacerze gniazdo USB jest typu mini? W takim razie potrzebujemy przejściówkę gniazdo-gniazdo typu A, oraz dwóch kabli - Apacera i Canona, żeby podpiąć 20D do Apacera. Dobrze czy coś pomieszałem ?
W apacerze jest gniazdo miniUSB - wchodzi tam kabelek typu Canon. Zeby podpiac 20D i inne aparaty potrzeba nam taki sam kabelek typu USB A (M)/miniUSB Canon (mini do 20d a duzy USB do kabelka z apacera) oraz wspomniany kabelek z kompletu apacera typu USB A (F)/minUSB (nie canon). Ten maly krotki kabelek (ok 3 cm) jest specjalnie zamocowany w etui dostarczonym z apacerem. Mam nadzieje ze teraz bedzie juz wszystko jasne![]()
Albo jestem już zmęczony, albo za małymi literkami do mnie piszesz... Bo nic nie skumałem.. dużo USB które dla mnie nie mają różnic przedstawiłeś jako kilka rodzajów..Zamieszczone przez Ted
W zestawie Apacera miałem:
USB -> miniUSB (3cm)
USB -> miniUSB (~100cm)
przedłużacz do USB (męski/żeński)
które jak trzeba podłączyć??
może jeszcze jutro to przeczytam to zrozumiem..![]()
ale USB - masz meski (M) czy zenski (F) ?? bo ja mam zenski - miniusb meskiZamieszczone przez Routlaw
czyli taki jak dostales z aparatem?Zamieszczone przez Routlaw
tego nie mialem o ile dobrze pamietam.Zamieszczone przez Routlaw
podlaczasz tak jak do komputera: czyli 100 cm kabelek mini do aparatu, a duza wtyczke meska do duzej zenskiej w kabelku 3cm,a druga koncowke krotkiego kabla do apacera, ale koniecznie po wlaczeniu go. Apacer wykrywa urzadzenia podlaczone dopiero w momencie wsadzenia wtyczki do gniazda.Zamieszczone przez Routlaw
300D zdaje sie ze ma tryp PTP ale musisz poszukac w instrukcji lub menu. Jesli ma, to powiniens zrobic backup z aparatu bez problemu.
mam od 24h Apacera nie mam pewnosci jakiej płci jest ten krótki ale napewno mamy takie same.. ten przedłużacz może być od czytnika CF bo przyszedł w jednej paczceZamieszczone przez Ted
próbowałem podłaczyć aparat bezpośrednio do Apacera, ale nie wiem czy przy włączonym. Obawiam się że na wyłączonym, informatyczne przyzwyczajenieZamieszczone przez Ted
W której części menu tego szukać??Zamieszczone przez Ted
Spróbuje dzisiaj w domu się pobawić i jutro z rana napisze o wynikach.