Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Foto bank Apacer Share Steno CD211

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ted, a o co ci chodziło z twoim opisie z tym kablem? Czy kabel od 20D można podpiąć do Apacera?
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Ted, a o co ci chodziło z twoim opisie z tym kablem? Czy kabel od 20D można podpiąć do Apacera?
    To by było ciekawe, ale chyba w praktyce (API Canona, itd.) niestety niemożliwe...

Bywalec Awatar Ted
    Miasto
    Nowy Targ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Mozna ale z apacerem dostajesz maly kabelek z jednej stroni miniUSB a z drugiej wejsce USB (normalne), w przypadku zagubienia takiego kabelka podlaczenie czegokolwiek do apacera staje sie bardzo trudne. To po pierwsze. Natomiast o ile dobrze pamietam to chodzilo mi o to ze ten maly kabelek ma dziwna koncowke (ta miniUSB) - podobna do canonowskiej ale inna. Natomiast sama kieszen mozna bez problemow podpiac do PC za pomoca kabla miniUSB canona. Mam nadzieje, ze za duzo nie namieszalem.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

OK, ale czy to oznacza, że w Apacerze gniazdo USB jest typu mini? W takim razie potrzebujemy przejściówkę gniazdo-gniazdo typu A, oraz dwóch kabli - Apacera i Canona, żeby podpiąć 20D do Apacera. Dobrze czy coś pomieszałem ?
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec Awatar Ted
    Miasto
    Nowy Targ

Domyślnie

W apacerze jest gniazdo miniUSB - wchodzi tam kabelek typu Canon. Zeby podpiac 20D i inne aparaty potrzeba nam taki sam kabelek typu USB A (M)/miniUSB Canon (mini do 20d a duzy USB do kabelka z apacera) oraz wspomniany kabelek z kompletu apacera typu USB A (F)/minUSB (nie canon). Ten maly krotki kabelek (ok 3 cm) jest specjalnie zamocowany w etui dostarczonym z apacerem. Mam nadzieje ze teraz bedzie juz wszystko jasne

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ted
    USB A (M)/miniUSB Canon (mini do 20d a duzy USB do kabelka z apacera) ... USB A (F)/minUSB (nie canon)...
    Albo jestem już zmęczony, albo za małymi literkami do mnie piszesz... Bo nic nie skumałem.. dużo USB które dla mnie nie mają różnic przedstawiłeś jako kilka rodzajów..

W zestawie Apacera miałem:
    USB -> miniUSB (3cm)
    USB -> miniUSB (~100cm)
    przedłużacz do USB (męski/żeński)

które jak trzeba podłączyć??

może jeszcze jutro to przeczytam to zrozumiem..
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Bywalec Awatar Ted
    Miasto
    Nowy Targ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Routlaw
    W zestawie Apacera miałem:
    USB -> miniUSB (3cm)
    ale USB - masz meski (M) czy zenski (F) ?? bo ja mam zenski - miniusb meski
    USB -> miniUSB (~100cm)
    czyli taki jak dostales z aparatem?
    przedłużacz do USB (męski/żeński)
    tego nie mialem o ile dobrze pamietam.
    które jak trzeba podłączyć??
    podlaczasz tak jak do komputera: czyli 100 cm kabelek mini do aparatu, a duza wtyczke meska do duzej zenskiej w kabelku 3cm,a druga koncowke krotkiego kabla do apacera, ale koniecznie po wlaczeniu go. Apacer wykrywa urzadzenia podlaczone dopiero w momencie wsadzenia wtyczki do gniazda.
    300D zdaje sie ze ma tryp PTP ale musisz poszukac w instrukcji lub menu. Jesli ma, to powiniens zrobic backup z aparatu bez problemu.

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

ale USB - masz meski (M) czy zenski (F) ?? bo ja mam zenski - miniusb meski
    mam od 24h Apacera nie mam pewnosci jakiej płci jest ten krótki ale napewno mamy takie same.. ten przedłużacz może być od czytnika CF bo przyszedł w jednej paczce

podlaczasz tak jak do komputera: czyli 100 cm kabelek mini do aparatu, a duza wtyczke meska do duzej zenskiej w kabelku 3cm,a druga koncowke krotkiego kabla do apacera, ale koniecznie po wlaczeniu go. Apacer wykrywa urzadzenia podlaczone dopiero w momencie wsadzenia wtyczki do gniazda.
    próbowałem podłaczyć aparat bezpośrednio do Apacera, ale nie wiem czy przy włączonym. Obawiam się że na wyłączonym, informatyczne przyzwyczajenie

300D zdaje sie ze ma tryp PTP ale musisz poszukac w instrukcji lub menu. Jesli ma, to powiniens zrobic backup z aparatu bez problemu.
    W której części menu tego szukać??

Spróbuje dzisiaj w domu się pobawić i jutro z rana napisze o wynikach.
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Uprawnienia umieszczania postów