Bardzo optymistyczny przekaz! Cieszy oko, że w PL może być tak wesoło i kolorowo. Technicznie też bez zastrzeżeń.
SuMa NaŁoGów MuSi bYć sTaŁa
Na niektórych kadrach może chciałoby się szerszym kątem, a na innych może trochę inna GO. Ale się czepiam, bo emocje przekazane, a to chyba najważniejsze.
To Ci troszkę pomarudzę :-)
2 przeszkadzają mi drzwi z prawej
4 połowa faceta z lewej
5 szkoda łapek z prawej
6 - przy ultra wide byłbyś "bliżej"
8 głębia - lekkie wycięcie dwóch postaci (plan pierwszy i plan drugi)
9 patrz jak przy 6
11 również, bo wszyscy w jednej płaszczyźnie a wtedy przeszkadzają mi ucięte głowy
12 chyba wolałbym pion
AD 2
Mi też. I tak robiłem cropa, ale nie miałem lepszego, a szkoda było nie dać zdjęcia pokazującego zaangażowanie policji.
AD 4
No tak... Cropowałem, ale po 2 dniach porównywania cropa i oryginału, wybrałem oryginał, bo przy cropie było za mało miejsca na "bieganie".
AD 6 i 9
Zastanawiam się nad tym "bliżej"? Zgadzam się , że z kadrem coś nie tak, ale nie wiem czy to kwestia bycia bliżej. Przyznam, że czasem nie rozumiem motta F. Capy ("jeśli zdjęcie niedobre, to znaczy, że nie byłeś zbyt blisko") - mam wrażenie, że bycie blisko wydarzenia i jednocześnie nie zakłócanie go, to taka trochę "fotograficzna zasada nieoznaczoności heisenberga". Jeśli jestem zbyt blisko, to z reguły wpływa to na wydarzenie, które fotografuję - czasem właśnie o to chodzi, ale czasem przecież nie. Podczas festynu momentami używałem tele i wydaje mi się, że dzięki temu mogłem sfotografować czyste emocje, bez pozowania.
AD 8
Zgadza się.
AD 11
A ja odnoszę wrażenie, że dzięki uciętym głowom można uzyskać odczucie, że to jest świat tych chłopców, jakby niedostępny dla świata dorosłych. Trochę dorabiam ideologię, ale mi w tym zdjęciu brak głów nie przeszkadza.
AD 12
Zgoda.
Pozdrawiam!