Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: Zakup dslr

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

wystarczy????????????
    No to biegaj wszedzie z jedna 50-tka stalka
    Obiektyw
    Obiektyw bomba, ale to jedyna tak dobra stalka za 350 zl

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Exclamation

Ale temat nam troszke umyka
    Jesli zalezy Ci na portretach i jestes zdecudowany na DSLR-a, to odpusc se KIT'a !!! Kup b. dobra 50 F1.8 II (ta sama cena a jakosc do portretow o niebo lepsza), a do tego jeszcze jakies szklo i... zbieraj na inne
    Powodzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    czytajac wypowiedzi naszego kolegi odnosze wrazenie (moze nieslusznie) iz jak nie zacznie na nich niezle zarabiac a i w pracy maly awansik to na szkla lozyc nie bedzie.Wg mnie w takim wypadku szkoda kasy.
    Nie samym szkłem człowiek żyje - są jeszcze inne wydatki, dlatego rozważam wzięcie tego na raty - jakbym wydał jednorazowo 4klocki na aparat to ciekawe z czego bym żył Godze się z tym że inwestycja w dslr i obiektyw do tanich nie należy ale jest to inwestycja na lata, jak już kupie jakieś szkiełko za 2kloce(też na ratki pewno) to mam nadzieje że mi posłuży pare ładnych lat, czy to z tym body czy z innnym. Żeby ostrą kase łożyć na szkła to trzeba mnieć odpowiednie profity lub czerpać z tego zyski, to jest wkalkulowane w koszt uzyskania dochodu........Przeglądając aukcje szkieł na alu trafiłem na oto taką aukcje KLIK gdzie w opisie kolo pisze "to najlepszy długi zoom Canona. Jedne z niewielu szkieł, które zagraża Nikkorom" - zaznacze że ta zabawka kosztuje 7klocków .... czy obiektywy Canona uchodzą za gorsze od Nokkora?

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WYWAR
    Przeglądając aukcje szkieł na alu trafiłem na oto taką aukcje KLIK gdzie w opisie kolo pisze "to najlepszy długi zoom Canona. Jedne z niewielu szkieł, które zagraża Nikkorom" - zaznacze że ta zabawka kosztuje 7klocków .... czy obiektywy Canona uchodzą za gorsze od Nokkora?
    Nie uchodza za gorsze tylko Tommy bardzo lubi Nikony. 70-200 jest rewelacyjnym szklem, w kazdej dostepnej wersji.
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    wystarczy?????
    No to biegaj wszedzie z jedna 50-tka stalka
    sorry za offa :ale teraz jesteśmy rozbestwieni... mój ojciec jak miał lat 30-parę kupił sobie nóweczkę Prakticę PLC-3 i do tego obiektyw Pentacona 55 f/1.8 i całe póżniejsze życie robił nim wszędzie fotki a naprawdę ładne robił po paru latach i do tej pory zresztą robi a nam nie starcza taki obiektyw.
    hehe jakieś teraz zoomy 28-300 czy 18-200 eehhhh co to się porobiło...
    ale nie powiem że to nie jest wygodne

p.s.

mój avatar nie ma nic z tym wspólnego... żeby sobie ktoś o mnie czegoś dziwnego nie pomyślał poprostu rano mi się nudziło a obok leżała rzeczona praktica.
    Ostatnio edytowane przez fotomuka ; 11-08-2005 o 17:01
    |a ja mam aparat i oko
    i wreszcie nową sigmę|
    www.muka.foxnet.pl

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomuka
    sorry za offa :ale teraz jesteśmy rozbestwieni... mój ojciec jak miał lat 30-parę kupił sobie nóweczkę Prakticę PLC-3 i do tego obiektyw Pentacona 55 f/1.8 i całe póżniejsze życie robił nim wszędzie fotki a naprawdę ładne robił po paru latach i do tej pory zresztą robi a nam nie starcza taki obiektyw.
    fotomuka, wez pod uwage, ze to byl obiektyw 55mm (~standard) a nie 80mm (po cropie) ...osiemdziesiatka to juz sie do wszystkiego nie nadaje (troszke ciasno) i ma dosc waskie zastosowanie.

Domyślnie

masz racje ale ja swoje wiem i mam nadzieje ze wiesz co mam na mysli... chodzi o samą "idee"
    |a ja mam aparat i oko
    i wreszcie nową sigmę|
    www.muka.foxnet.pl

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomuka
    masz racje ale ja swoje wiem i mam nadzieje ze wiesz co mam na mysli... chodzi o samą "idee"
    Oczywiscie masz prawo miec swoje zdanie ...ale ja niestety Twoich idei nie rozumiem gdyby byla mowa o stalce 30mm to wtedy co innego

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów