Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: Zakup dslr

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

mialbys pokryta ogniskowa od 18-200 wiec dobrze, ale jakosc zdjec bedzie taka sobie
    350D

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Jeśli chodzi o szkła, to przewertuj forum...
    Jest tego masa...
    Głównie polecane na początek to Tamron 28-75/2.8, Sigma 18-50/2.8...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

No wlasnie o tym pisalem wczesniej. Juz na wstepie nie masz pieniedzy nawet na jedno (jakie by ono nie bylo) dobre szklo. Nie wiem, czy jest sens wydawac ok 4000pln aby tylko miec wieksza glebie ostrosci i szybszy spust migawki ?????
    Moze i sa zwolennicy DSLR'ow za wszelka cene, ale jak nawet do 1Ds wsadzilbys to szklo o ktorym piszesz, to zdziwilbys sie, ze twoj kompakt robil lepsze zdjecia.

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

.... kolega napisal ze teraz kupi kita na gwiazdke kolejne szklo a potem kolejne... wiec moim zdaniem warto zaplacic za "tylko" szybkosz AF, glebie i znikome opoznienie" ...
    350D

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Warto, jesli becie sie czlowiek nosil z zamiarem wydania kolejnyk kilku tysiaczkow. A czytajac wypowiedzi naszego kolegi odnosze wrazenie (moze nieslusznie) iz jak nie zacznie na nich niezle zarabiac a i w pracy maly awansik to na szkla lozyc nie bedzie, a jak bedzie to 500zl.
    Wg mnie w takim wypadku szkoda kasy.

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

co my bedizey za niego mowic ?

ja tylko przytocze moja historie 2 miesiace temu mialem umowione ze dostane 350D we wrzesniu i nic wiecej, bo analog jest za drogi ( w sensie filmow itp.). Jak widac juz mam 350D od miesiaca 28-105 zostal mi po analogu i nawet jest to fajne szklo. stalke 50mm zakupilem w USA i za 10 dni juz ja bede mial teraz szykuje sie na stalke 200mm f/2.8L i palnik jakis . Nie wiem kiedy to bedzie "teraz" ale kiedys bedzie, tak wiec apetyt rosnie w miare jedzenia .......

Pozdrawima
    Alzail
    350D

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Zaczyna mnie drażnić pisanie wszędzie, że kompakty robią lepsze zdjęcia niż np 350D z KITem. To jest poprosu nieprawda. Zdjecie zrobione Dslr jest dużo bardziej szczegółowe
    niż z kompakta. Może na pierwszy rzut oka nie wyglada tak prosto po "wyjęciu" z aparatu ale te rzeczy które powodują że na początku zdjęcia z kompaktu wydają się ładniejsze (kontrast, nasycenie) są banalne do uzyskania, a szczegółowości utraconej na kompakcie nie odzyskasz już w żaden sposób. Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Zarówno kompakty, jak i lustrzanki maja swoje niezaprzeczalne zalety i wady. Trzeba tylko byc ich swiadomym. Dlatego tez - o ile dobrze pamietam - niektorzy uzytkownicy tego forum posiadaja i kompakty i lustrzanki.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Tak KAMI74, ale czy uzytkownikowi zalezy na tak niewielkiej roznicy zeby dac za to az 4 patyki ????
    Swoim C-5050 robilem takie fotki, ze sam bylem zaskoczony ich jakoscia. OK, jak sie przygladac pod lupa w Photoshopie to wyjda roznice, ale za jaka kase.
    Moze Ciebie denerwuja "otoczki" wokol galezi na tle nieba (mnie tez) ale czy masz swiadomosc ile trzeba dac za obiektyw, ktory nie bedzie mial tego nieporzadanego efektu ???? Sama lustrzanka (czyt. body) to nie wszystko.

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Tak ale wystarczy obiektyw za 300 zł. Mówie o 50/1.8. I już jakośc jest nieporównywalnie lepsza. A co do Olków 5050 i 5060 to rzeczywiście szkła w nich są rewelacyjne.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów