wystarczy????????????![]()
![]()
No to biegaj wszedzie z jedna 50-tka stalka![]()
![]()
Obiektyw
Obiektyw bomba, ale to jedyna tak dobra stalka za 350 zl![]()
wystarczy????????????![]()
![]()
No to biegaj wszedzie z jedna 50-tka stalka![]()
![]()
Obiektyw
Obiektyw bomba, ale to jedyna tak dobra stalka za 350 zl![]()
Ale temat nam troszke umyka![]()
Jesli zalezy Ci na portretach i jestes zdecudowany na DSLR-a, to odpusc se KIT'a !!! Kup b. dobra 50 F1.8 II (ta sama cena a jakosc do portretow o niebo lepsza), a do tego jeszcze jakies szklo i... zbieraj na inne
Powodzenia.
Nie samym szkłem człowiek żyje - są jeszcze inne wydatki, dlatego rozważam wzięcie tego na raty - jakbym wydał jednorazowo 4klocki na aparat to ciekawe z czego bym żyłZamieszczone przez Pikczer
Godze się z tym że inwestycja w dslr i obiektyw do tanich nie należy ale jest to inwestycja na lata, jak już kupie jakieś szkiełko za 2kloce(też na ratki pewno) to mam nadzieje że mi posłuży pare ładnych lat, czy to z tym body czy z innnym. Żeby ostrą kase łożyć na szkła to trzeba mnieć odpowiednie profity lub czerpać z tego zyski, to jest wkalkulowane w koszt uzyskania dochodu........Przeglądając aukcje szkieł na alu trafiłem na oto taką aukcje KLIK gdzie w opisie kolo pisze "to najlepszy długi zoom Canona. Jedne z niewielu szkieł, które zagraża Nikkorom" - zaznacze że ta zabawka kosztuje 7klocków
.... czy obiektywy Canona uchodzą za gorsze od Nokkora?
![]()
Nie uchodza za gorsze tylko Tommy bardzo lubi Nikony. 70-200 jest rewelacyjnym szklem, w kazdej dostepnej wersji.Zamieszczone przez WYWAR
sorry za offa :ale teraz jesteśmy rozbestwieni... mój ojciec jak miał lat 30-parę kupił sobie nóweczkę Prakticę PLC-3 i do tego obiektyw Pentacona 55 f/1.8 i całe póżniejsze życie robił nim wszędzie fotki a naprawdę ładne robił po paru latach i do tej pory zresztą robi a nam nie starcza taki obiektyw.Zamieszczone przez Pikczer
hehe jakieś teraz zoomy 28-300 czy 18-200 eehhhh co to się porobiło...
ale nie powiem że to nie jest wygodne
p.s.
mój avatar nie ma nic z tym wspólnego... żeby sobie ktoś o mnie czegoś dziwnego nie pomyślałpoprostu rano mi się nudziło a obok leżała rzeczona praktica.
Ostatnio edytowane przez fotomuka ; 11-08-2005 o 17:01
fotomuka, wez pod uwage, ze to byl obiektyw 55mm (~standard) a nie 80mm (po cropie) ...osiemdziesiatka to juz sie do wszystkiego nie nadaje (troszke ciasno) i ma dosc waskie zastosowanie.Zamieszczone przez fotomuka
masz racjeale ja swoje wiem
i mam nadzieje ze wiesz co mam na mysli... chodzi o samą "idee"
Oczywiscie masz prawo miec swoje zdanie ...ale ja niestety Twoich idei nie rozumiemZamieszczone przez fotomuka
gdyby byla mowa o stalce 30mm to wtedy co innego
![]()