Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: Zakup dslr

Bywalec Awatar Robert P.
    Miasto
    Komorniki/wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomuka
    ...inni powiedzieli ze foci jak nikon i sprzedali
    Hmmm a jaki NIKON, bo to jest bardzo ważne! Fotomuka dowiedz sie proszę jaki NIKON
    350D+grip::EF 28-90/4-5,6::EF 50/1,8::EF 70-200/4 L
    www.pilaczynski.net

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Witaj WYWAR. Mialem bardzo podobny problem i rozwiazal mi go pewien kumpel, ktory powiedzial - jesli zamierzasz kupic DSLR'a to licz sie z tym, iz trzeba bedzie zainwestowac w min 3 obiektywy. Bo inaczej to nie ma sensu. Jak masz zamiar przez rok lub dluzej chodzic z kit'owcem to zainwestuj w porzadnego kompakta.
    Terazniejsze kompakty maja po 8 megapixeli, sa o wiele wygodniejsze, szybsze a i fotki robia juz bardzo przyzwoite.
    Pylki na matrycy przy zmienianiu obiektywu, matryca do wymiany po zrobieniu 50000 zdjec (a moze i szybciej), gabaryty - bo jak kupisz sobie tele, to bedziesz mial na szyi 50 kg i bedziesz sie czuc jak z kalasznikowem, nie mowiac juz o samej torbie z calym sprzetem i ciagly brak kasy na zakup dobrego szkla to tylko niektore z problemow na jakie sie natkniesz posiadajac DSLR'a.
    Reasumujac, moim zdaniem 350D, to na poczatek bardzo dobry wybor. Gdyz aparat ten oferuje bardzo duzo za przyzwoite pieniadze, a jakoscia zdjec nie ustepuje wiele (jesli wogole) 20D.
    Jak Ci sie spodoba i wciagnie, a i szkielek bedziesz juz troszke mial, to wtedy wymienisz tylko body na 120D z 30 megapixelami bo takie wtedy juz pewnie beda

ps
    sam wybralem DSLR i tego bym w zyciu nie zmienil, ale mam 2 szkla i planuje zakup jeszcze 2, bo zeby robic zdjecia b. dobrej jakosci najwazniejsza jest optyka. A ona kosztuje i to duzo.

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    gabaryty - bo jak kupisz sobie tele, to bedziesz mial na szyi 50 kg i bedziesz sie czuc jak z kalasznikowem,
    lol moze 5 ? a i to nie bo by musial kupic jakies 600mm tele badz 1200
    350D

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Mniejsza o wiekszosc Alzail
    Ale sa ludzie, ktorzy nie zdaja sobie sprawy, ze nawet 3 kilo na szyi + torba z osprzetem na ramieniu, statyw i 3 godzinny marsz w sloncu na wakacjach w Dubrowniku (fajne miesjca same do ciebie nie przyjda, trzeba sie nachodzic) to nie przyjemna przechadzka, z niewielkim jak dotad kompaktem w kieszeni. Mnie to nie przeszkadza bo swiadomie to wybralem, ale lekkie po godzinie marszu to nie jest.

Domyślnie

Dzięki Pikczer. Tak czy siak dslr ostro kosztuje - 3-4klocki na kita na początek to dla nie jest mało zważywszy że nie samym aparatem człowiek żyje a focenie dla mnie to hobby a nie komercha więc liczy się każda stówa. W kompaktach to co mnie wkurza najbardziej to głębia ostrości - a tak naprawde to jej brak. Żeby zrobić jakiś portrecik to musze się ratować się Blur-em w psie - dlatego raczej portretów unikam. Ale nawet jak już dosiąde dslr to A510 sobie zostawie - super poręczny sprzęcik (jak paczka fajek) i wejdzie nawet w kieszeń od koszuli. Można go zabierać tam wszędzie gdzie dslra raczej szkoda brać - np. zakrapiane imprezy itp... gdzie o upadek/wypadek nie trudno.

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

WYWAR, a nie wkurza Cie jeszcze jdna rzecz? mianowicie szybkosc AF i opuznienie z jakim kompakt robi fotki od nacisniecia spustu? bo to byl glowny powod dla ktorego kupilem najpierw slr, a potem dslr
    350D

Domyślnie

....Alzail to też (zapomiałem dopisać) i jeszcze silne, kolorowe jak paw szumy powyżej ISO100..... no i ja właśnie z tych samych powodów przymieżam się do dslr. Raczej na 97% wezme 350D w kicie na raty i może na gwiazdke sobie jakieś szkiełko kupie a potem na dzień dziecka drugie jak bedzie taka potrzeba i finanse na to pozwolą.

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Bylem na Twojej stronie www WYWAR i ogladalem zdjecia. Wg mnie sa bardzo fajne. Nie wiem na ile to zabawa w zdjecia a na ile w Photoshopowanie ale dla mnie to bez roznicy. To tak jak z Wladca pierscieni. Jesli ogladasz film i nie wiesz czy to co widac, to efekty komputerowe czy rzeczywistosc, znaczy to, iz zostal odwalony kawal solidnej roboty
    Ze swojej strony moge ci polecic obiektyw 17-85 IS USM + 50 f1.8 II. 17-85 to szeroki kat i calkiem wygodny i wystarczajacy zoom. 50 to bardzo fajny i b. dobry obiektyw do chocby portretow.

Domyślnie

wejdz na www.andrzejdragan.com - tam gość to photoshopem potrafi bajerzyć portrety.

Domyślnie

17-85 IS USM z tego co patrzyłem na alu kosztuje 2-25.k . Widziałem tez Canon EF 55-200/4,5-5,6 II USM za 699zł - czy to dobry obiektyw? 18-55 w kicie + 55-200 na początek było by nieźle... co wy na to? Jeszcze na alu widziałem za 4600 (możliwość na raty) 350D z obiektywem SIGMA 18-200 f/3,5-6,3 - dobre toto?
    Ostatnio edytowane przez WYWAR ; 11-08-2005 o 11:40

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów