Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: [Kraków 27-28 Czerwca]VI Małopolski Piknik Lotniczy

Widok wątkowy

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Przepraszam, ale jakich zdjęć najwięcej jest na Word Press Foto?

Zdjęcia dokumentacyjne są bezlitosnymi obrazami rzeczywistości jaką reporter ją zastał i właśnie za to ludzie się nimi fascynują, ponieważ jako jedne z nielicznych w dzisiejszych czasach - są prawdziwe. Czasem do bólu, czasem wywołującym odrazę, ale nie oszukujmy się - po to są wykonywane, żeby poruszenie i zadumę wzbudzać.

Nie mam na myśli zdjęć Faktu czy SE - zdjęcia, z których celowo powiększano i podkręcano wycinki, tylko po to, żeby ciało pilota pokazać, żeby podniecić aferzystów. Chodzi mi o to, że porządnie wykonany dokument, można rozważać w kategorii sztuki, a nie przyglądać się poszczególnym strzępom ludzkiej tkanki. Wiadomo, że wyczucie fotografa jest ważne by temat pokazać, ale nie mniej (a czasem i bardziej) ważny jest poziom odbiorcy.
    Przypomnę jeszcze, że zdjęcia wojenne są w kanonie sztuki fotografii i jakoś nikt się tym nie oburza.

Tutaj człowiek się podzielił, że ma kilka kadrów, ale się wacha czy je pokazywać. Normalna rzecz i nic złego, co więcej dowodzi jego wyczucia sytuacji.
    Dlaczego od razu wyzywać go od redaktorów poczytliwych brukowców? Trochę dystansu tylko.
    Skończyłem.
    Ostatnio edytowane przez bierhoff ; 28-06-2009 o 21:55

Uprawnienia umieszczania postów