Ostatnio edytowane przez axk ; 02-11-2008 o 10:22
EOS + Speedlite
Przerażacie mnie... Ja swoim DLem z super tępym AFem zrobiłem w dwa lata 6,5tyś zdjeć, z czego tysiąc zrobili znajomi, którym pożyczyłem body.
O ile ktoś rzeczywiście nie ma parcia na pstrykactwo, lub nie ma sensownych sesji co chwilę, to nie sądzę, by miał wykopany w kosmos przebieg.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Wiecie... Właśnie sprzedałem moje 350d i w czasie przejciowym dozbierania pieniędzy siedze na 30D mojego taty, który ambicjami siedzi nadal w analogach. Pucha ma 2 lata, ponad! A na liczniku niecałe 3k zdjeć, z czego ja moze zrobilem połowe. Więc sprzedając go teraz miałbym zadawane sporo pytań![]()
www.amphoto.pl
pecunio.digart.pl
Gdy kupiłem 5d[nowe] włożyłem kartę z 20d który przedtem używałem I ..od razu zobaczyłem 8499 na liczniku.Na chwile mnie zatkało z wrażenia ale zorientowałem się co jest przyczyną. :smile: Najlepiej po włożeniu karty z innego aparatu zrobić format.Pozdrawiam
Chmm... wygląd. Ja miałem 20D, który wyglądał jakby przed chwilą był jeszcze w sklepie - przebieg ponad 48 tyś. Także różnie to bywa.
Wiesz 20D/30D jest często używany jako body reporterskie (niskobudżetowe redakcje, małe portale internetowe). Także mogą zaliczać całkiem spore przebiegi.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Witam!
Przyjechał do mnie dzisiaj kupiony z 2 ręki 30d.
Wyciągnąłem karte z mojego 40d z ostatnim zdjęciem 100-4317, pstryknąłem fote i na wyświetlaczu pojawił się nr 104-7354. Po przewinięciu do tyłu (na zdjęcie z 40d dalej widnieje 100-4317...
Sprzedawca mówił, że zrobił nim kilkaset zdjęć... Co o tym myślicie?
Pytam z ciekawości, aparat faktycznie wygląda na nówkę, brak jakichkolwiek śladów użytkowania...
pzdr!
[QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."
Było miliard razy... Po włożeniu karty ze zdjęciami z innego aparatu,aparat kontynuuje numerację...
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
Nie doczytałeś, a ja tez nie do końca jasno napisałem.
Wyciągnąłem karte z mojego 40d z ostatnim zdjęciem 100-4317, włożyłem ją do 30d, pstryknąłem fote i na wyświetlaczu pojawił się nr 104-7354.
edit: chyba, że aparat kontynuuje numerację swoją, a nie z karty. W takim razie, wygląda na to, że aparat zrobił jednak trochę więcej zdjęć niż kilkaset...![]()
Ostatnio edytowane przez dream catcher ; 05-12-2008 o 16:23
[QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."