Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 76

Wątek: W jaki sposób sprawdzić ilość wykonanych zdjęć w dSLR?

Domyślnie

W 350d jest możliwość sprawdzenia.
    Wchodzimy w menu, następnie custom WB i enter. W prawym górnym rogu pojawia się ilość zrobionych zdjęć. Aby odczyt był właściwy trzeba zrobić fotkę lub upewnić się, że wyświetlamy ostatnią. Nie wiem czy to funkcjonuje w innych modelach. Gdyby ktoś sprawdził proszę dać znać.
    Ostatnio edytowane przez Piotr-Jot ; 20-08-2007 o 16:59
    Camera Obscura

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

to samo tez nam wyswietli gdy przegladajac zdjecia nacisneimy info pokaze nam numer zdjecia z ogólnie dotychczasowo zrobionych i masz przebieg aparatu
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

Borek
    Guest

Domyślnie

A to nie jest po prostu numer zdjęcia wg licznika służącego do nadawania nazw? Bo ten akurat z całkowitą liczbą zdjęć zrobionych aparatem nie ma nic wspólnego.

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

karty pamieci nie zmieniałem wiec niewiem format karty robiłem juz 2 razy a licznik idzie dalej do przodu
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Wystarczy że przełożysz do innego canona, który miał więcej zrobionych i już Twoja numeracja zaraża się tamtą numeracją i idzie do przodu ale z przeskokiem.

sp4jkk
    Guest

Domyślnie

Niestety - sprawdziłem w swoim 350 i ten sposób z Custom WB nie działa. Pokazuje wprawdzie ilość zrobionych zdjęć ale w zakresie od 01 do 9999. Ja zrobiłem już ponad 19000 zdjęć i mi pokazuje teraz 9856 więc to z drugiej 10-tki już idzie.
    Nie da się tak sprawdzić ile na prawdę zrobionych jest zdjęć.

Borek
    Guest

Domyślnie

Dać to się da na pewno, tylko pewnikiem trzeba mieć dostęp do menu serwisowego albo softu serwisowego.

Bywalec Awatar Kaworu
    Miasto
    Stalinigród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sp4jkk Zobacz posta
    Niestety - sprawdziłem w swoim 350 i ten sposób z Custom WB nie działa. Pokazuje wprawdzie ilość zrobionych zdjęć ale w zakresie od 01 do 9999. Ja zrobiłem już ponad 19000 zdjęć i mi pokazuje teraz 9856 więc to z drugiej 10-tki już idzie.
    A nie pokazuje przypadkiem 298 9856 ? Pozbywasz sie 2 ostatnich cyfr z pierwszej grupy masz 2 9856, teraz, aparat zaczyna numeracje folderów od 100, czyli odejmujesz 1 od pierwszej cyfry i masz 1 9856 czyli 19856 wykonanych zdjęć

Bywalec Awatar ukasus
    Miasto
    miasto

Domyślnie

według tej teorii mam 64 tys przebiegu czyli tyle ile mnie więcej sie spodziewałem
    Eos system

Bywalec Awatar levybike
    Miasto
    Zwierzyniec/Kielce/Zamość

Domyślnie

ja mam według tego 35 tys czego się nie spodziewałem - tak naprawde zrobilem swoim około 5-6 tys. ale czytałem, że licznik wariuje jak się inną karte wsadzi na której kiedyś było zrobione więcej zdjęć
    Aparat firmy Kanion

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów