Powiem Ci tak: typ klienta numer trzy praktycznie się mi nie zdarza. Jeśli nawet, to raczej wyeliminuje go cena.

Typ pierwszy, czyli niezdecydowany, ale chcący podyrygować najczęściej tak naprawdę chce, aby go przekonać, że trafił w dobre ręce i o nic się nie musi martwić.
Bo od martwienia się o zdjęcia jestem ja.

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
Wiem, Kalino, że prowadzisz warsztaty z zakresu fotografii ślubnej, ale mam wrażenie, że praca z modelami, nierzadko doświadczonymi, wiedzącymi jak się mają ustawić, jak popatrzeć, co zrobić z rękami, jak odwrócić głowę czy ciało żeby uzyskać jak najlepszy efekt to nie to samo co praca z niedoświadczoną parą, która, nie obrażając nikogo z młodych, może zachowywać się na planie czy w plenerze jak dwa kołki w płocie i wtedy cały misterny plan w d.... choćby nie wiem jak dobry był.
Adso - na warsztatach mamy prawdziwe pary młode! Bywa ze i całkowite swieżynki, które nie miały nawet sesji plenerowej.
Właśnie z tych wszystkich powodów o których mówiłeś. I właśnie po to, by pokazać jak się pracuje parą, jak ją rozkręcić, jak obudzić w Pannie Młodej gwiazdę.

A wiesz jaki jest najczęstszy tekst jaki słyszę od Panien Młodych na spotkaniach?

.. bo te wszystkie młode na twoich zdjęciach to jak modelki. I jak wyglądają, jak pozują! I najbardziej to się boję, że ja, taka zwykła Kasia/Zosia/Stefcia nie dam rady..

A ja im mówię: Panna Młoda jest zawsze piękna
And that's the whole trick.

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
...są studia, centra, fabryki czy co tam jeszcze można wymyślić żeby sobie dodać prestiżu tylko...zdjęcia pozostały często tak samo gówniane.))
Czy już mogę się zacząć obrażać?;-)