Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: g9/g10/450d/1000d

Widok wątkowy

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Wyluzujcie trochę Kłócicie się o aparaty jak o dziewczyny normalnie :P Dodam od siebie, że michobo ma po części rację, jeżeli chodzi o użycie w dobrą pogodę na zewnątrz robiąc krajobraz. Wtedy kompakt przy niskim iso i swej dużej głębi zrobi naprawdę dobrej jakości zdjęcie (bazuję na moim G7) i to samo zdjęcie zrobione dobrym szkłem i lustrem zmniejszone do pewnej (np stosowanej na stronach www) będzie faktycznie ciężko odróżnić. Jednak dla mnie największa siła lustrzanki to głębia ostrości, praca na wysokim ISO, brak opóźnienia migawki... i możliwość stosowania bardzo różnych ogniskowych - w tym ultra wide itp Soczewka Raynoxa też nie zastąpi makro, chociaż widziałem takie makra zrobione kompaktami, że naprawdę widać, że można (np. benas)
    Człowiek często szuka kompromisu i nie zawsze, idąc na spacer np z małym , przy którym trzeba mieć tysiące innych gratów, weźmie body i dwa czy trzy szkła, tylko po prostu wsadzi do kieszeni mniejszy aparacik, mając oczywiście w świadomości jego ograniczenia i często zadowoli się efektami.

Dałem raz edit i pozdjadało mi wiele kluczowych słów niestety.. mam nadzieję, że już uzupełniłem
    Ostatnio edytowane przez christof ; 04-08-2009 o 10:15

Uprawnienia umieszczania postów