TS, mmm....:rolleyes:
Tryptyk z oknami do mnie trafia, coś buduje dynamikę serii.
A 5-czka cud-miód.
Zawsze z przyjemnością oglądam Twoje zdjęcia, a blog w ulubionych...
Pozdrawiam cieplutko!
TS, mmm....:rolleyes:
Tryptyk z oknami do mnie trafia, coś buduje dynamikę serii.
A 5-czka cud-miód.
Zawsze z przyjemnością oglądam Twoje zdjęcia, a blog w ulubionych...
Pozdrawiam cieplutko!
Ostatnio edytowane przez Mellan ; 25-05-2009 o 22:22
C-F-K - forever
tand1912 - doświadczenia z klientem nauczyły mnie, że jeśli ktoś za swoje poglądy przeprasza nie powinno się traktować go poważnie
Pierwsze zdjęcie to TiltShift - obiektyw w którym z można przesunąć oś optyczną, co zmienia perspektywę i płaszczyznę ostrości.
Wygląda na rozmycie PS - tak samo jak rozmycie tła w małej GO dla nieprzywykłych do tego kompaktowców.
Pkt 8 regulaminu forum
W 5 się zakochałem, reszta też trzyma poziom. Jak Ty to robisz Kalina?
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Kalina - w takim razie wycofuje przeprosiny.Chciałem być delikatny - bądź co bądź mam do czynienia z kobietą a ja szanuję starą szkołę.
Jeżeli chodzi o nieprzywyklych do tego kompaktowców to zapewniam Ciebie że nim nie jestem. Za to podobny efekt można uzyskać w PS przez co domek może wyglądać jak z klocków-zabawka.
Jak pisałem to jest moja opinia.
Jakim szkłem było robione zdjecie numer 2 ?
zdjęcia robią ogromne wrażenie...
1 i 5 fenomenalne
5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2
Pierwsze mega, ostatnie zreszat tez ! Ale mam taka malutka uwage, albo moje oczy zamieniaja sie w obiektywy klasy L i widza coraz ostrzej albo zdjecia sa przeostrzone (poza ostatnim, bo to jest ok)Ten mur wyglada na przeostrzony przynajmniej u mnie
Co nie zmienia faktu ze Naprawde sa dobre
![]()
tand1912 - wydawało mi się, że szacunek dla kobiet (i ogólnie dla ludzi) i "stara szkoła" dobrego wychowania to co innego niż przepraszanie za swoje poglądy.
Nie zrozumiałeś mojego porównania z kompaktowcami - wiec jeszcze raz, ale już obiecuję, że ostatni. Kompaktowiec dokładnie to samo powie o małej GO, co ty o efekcie TS - ten efekt wygląda jak z Photoshopa, rozmycie po prostu. To moja opinia.
Nemeo - zdjęcie numer dwa robione 35L (nieco podkadrowane)
Tezet-gdynia - a na czym oglądasz zdjęcia? Nieprofesjonalne LCD przeostrzają. Zdjęć nie wyostrzałam nawet - ja prawie nigdy nie wyostrzam zdjęć, jeśli już to lokalnie - fragment, na który chcę zwrócić uwagę. No i z automatu wyostrzam miniaturki - wszystkie tak samo.
Tu efekt przeostrzenia może być spowodowany tym, że chciałam osiągać maksymalną gęstość/masywność/intensywność ceglastego muru. Ale na moim monitorze nie ma przeostrzenia - nic a nic.
Wszystkim dziękuje a opnie! I te pozytywne i te mniej pozytywne![]()
Ostatnio edytowane przez Kalina ; 31-05-2009 o 01:02
Pkt 8 regulaminu forum
Kalino, niestety, a moze stety, jestem jeszcze z tych osob ktore uwazaja LCD za zlo, wiec korzystam z normalnego monitora CRTCo prawda na blogu prezentuja sie duuuuuzo lepiej bo sa wieksze, wiec tak jak piszesz, pewnie chodzi o to ze chcialas osiagnac maksymalna gestosc/masywnosc/intensywnosc celastego muru
I to w polaczeniu z duza iloscia malych (biorac pod uwage rozmiar zdjecia) kontrastowych rzeczy zrobilo takie wrazenie
Co i tak nie zmienia rzeczy ze zdjecia sa naprawde godne uwagi i poswiecenia im dluzszej chwili czasu
![]()