Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 59

Wątek: [kalina] Nad Motławą

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

TS, mmm....:rolleyes:
    Tryptyk z oknami do mnie trafia, coś buduje dynamikę serii.
    A 5-czka cud-miód.
    Zawsze z przyjemnością oglądam Twoje zdjęcia, a blog w ulubionych...
    Pozdrawiam cieplutko!
    Ostatnio edytowane przez Mellan ; 25-05-2009 o 22:22
    C-F-K - forever

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

tand1912 - doświadczenia z klientem nauczyły mnie, że jeśli ktoś za swoje poglądy przeprasza nie powinno się traktować go poważnie

Pierwsze zdjęcie to TiltShift - obiektyw w którym z można przesunąć oś optyczną, co zmienia perspektywę i płaszczyznę ostrości.
    Wygląda na rozmycie PS - tak samo jak rozmycie tła w małej GO dla nieprzywykłych do tego kompaktowców.
    Pkt 8 regulaminu forum

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

W 5 się zakochałem, reszta też trzyma poziom. Jak Ty to robisz Kalina?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

tand1912
    Guest

Domyślnie

Kalina - w takim razie wycofuje przeprosiny.Chciałem być delikatny - bądź co bądź mam do czynienia z kobietą a ja szanuję starą szkołę.
    Jeżeli chodzi o nieprzywyklych do tego kompaktowców to zapewniam Ciebie że nim nie jestem. Za to podobny efekt można uzyskać w PS przez co domek może wyglądać jak z klocków-zabawka.
    Jak pisałem to jest moja opinia.

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Jakim szkłem było robione zdjecie numer 2 ?

Początki nałogu Awatar patric89
    Miasto
    Kraków / Tarnobrzeg

Domyślnie

zdjęcia robią ogromne wrażenie...
    1 i 5 fenomenalne
    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kalina Zobacz posta
    PSa używam, ale nie do takich haniebnych praktyk jak sztuczny blur
    Na jedynce jest TS 24mm.
    Tylko pozazdrościć warsztatu!...:-o
    #5, mimo (albo dlatego) że się wyróżnia z ukazanej serii obróbką, najbardziej mi się podoba - przywodzi na myśl przedwojenne fotografie. Piękne.
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Pierwsze mega, ostatnie zreszat tez ! Ale mam taka malutka uwage, albo moje oczy zamieniaja sie w obiektywy klasy L i widza coraz ostrzej albo zdjecia sa przeostrzone (poza ostatnim, bo to jest ok) Ten mur wyglada na przeostrzony przynajmniej u mnie Co nie zmienia faktu ze Naprawde sa dobre

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

tand1912 - wydawało mi się, że szacunek dla kobiet (i ogólnie dla ludzi) i "stara szkoła" dobrego wychowania to co innego niż przepraszanie za swoje poglądy.
    Nie zrozumiałeś mojego porównania z kompaktowcami - wiec jeszcze raz, ale już obiecuję, że ostatni. Kompaktowiec dokładnie to samo powie o małej GO, co ty o efekcie TS - ten efekt wygląda jak z Photoshopa, rozmycie po prostu. To moja opinia.

Nemeo - zdjęcie numer dwa robione 35L (nieco podkadrowane)

Tezet-gdynia - a na czym oglądasz zdjęcia? Nieprofesjonalne LCD przeostrzają. Zdjęć nie wyostrzałam nawet - ja prawie nigdy nie wyostrzam zdjęć, jeśli już to lokalnie - fragment, na który chcę zwrócić uwagę. No i z automatu wyostrzam miniaturki - wszystkie tak samo.
    Tu efekt przeostrzenia może być spowodowany tym, że chciałam osiągać maksymalną gęstość/masywność/intensywność ceglastego muru. Ale na moim monitorze nie ma przeostrzenia - nic a nic.

Wszystkim dziękuje a opnie! I te pozytywne i te mniej pozytywne
    Ostatnio edytowane przez Kalina ; 31-05-2009 o 01:02
    Pkt 8 regulaminu forum

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Kalino, niestety, a moze stety, jestem jeszcze z tych osob ktore uwazaja LCD za zlo, wiec korzystam z normalnego monitora CRT Co prawda na blogu prezentuja sie duuuuuzo lepiej bo sa wieksze, wiec tak jak piszesz, pewnie chodzi o to ze chcialas osiagnac maksymalna gestosc/masywnosc/intensywnosc celastego muru I to w polaczeniu z duza iloscia malych (biorac pod uwage rozmiar zdjecia) kontrastowych rzeczy zrobilo takie wrazenie Co i tak nie zmienia rzeczy ze zdjecia sa naprawde godne uwagi i poswiecenia im dluzszej chwili czasu

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów