skoro jest to "normalne" to pewnie jakaś wada fabryczna... trza zasugerować akcję serwisową :-)
skoro jest to "normalne" to pewnie jakaś wada fabryczna... trza zasugerować akcję serwisową :-)
40d + 17-40/4L + 70-200/4L
Trzeba wgrać firmware 1.1.1 i 1/2 to przestanie sie kręcić.![]()
W planach 5D Mk VII, 35 1,4L Mk IV, 85 1,2L Mk V, 135 2L Mk IV.
Ziemia też się kręci, na szczęscie nikt nie chce jej przyklejać silikonem. Też zwróciłem na to uwagę. Kręci się i co możemy z tym zrobić)
EOS 5, 500N, 400D, 50D
Możemy wystosować oficjalne pismo do Canona, że w związku z obawami licznych użytkowników o wadę sprzętu powinni coś z tym zrobić.![]()
A mnie się kręci nawet jak nie przekręcam kółkiem nastaw![]()
Ja zauważyłem, że jak przytrzymam 5 sec przycisk SET to mi się resetują ustawienia w pilocie do TV, a jak przytrzymam 0,5 sec to moja luba przynosi mi kanapkę ze wszystkim i zmrożonego Heinekena - też tak macie ?? czy czeka mnie serwis ??
ile chcesz za tego canona kronos? albo najlepiej w komplecie z lubą, zapasem kanapek i heinekenów... :-)
40d + 17-40/4L + 70-200/4L
Jeszcze jedno pytanko, odnośnie przycisku set.
Czy u Was działa on też niezbyt precyzyjnie?
U mnie jest tak, że mogę go wcisnąć lekko - wtedy wyczuwalne jest wciśnięcie (klik), ale przycisk "załapuje" dopiero przy dalszym, nieco silniejszym dociśnięciu.
Ciężko mi to opisać, ale mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi...
Pozdrawiam
Michał
No i prawidłowo. Gdyby przycisk SET działał od byle muśnięcia ręką, wtedy byłoby wieszanie psów na producencie. Tak jest OK. Co do obracania się przycisku SET, to chyba w każdym 50D jest tak samo, u mnie też. Jest mały luz, tzn 1 przeskok luzu i potem kółko łapie przycisk SET.