Przeraża mnie trochę ten tandetny plastik i plastikowy gwint w 55-250 IS. Może lepiej zainwestować w EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM?
Przeraża mnie trochę ten tandetny plastik i plastikowy gwint w 55-250 IS. Może lepiej zainwestować w EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM?
witam wszystkich...wczoraj dotarł do mnie w końcu sprzęt ..500d...wszystko fajnie ale jak założyłem SIGMĘ 70 - 300mm 1:4 -5.6 DL Macro to sprzęt zgłupiał... twierdzi ze brak łączności pomiędzy aparatem a obiektywem i mam wyczyścić styki...co ciekawe jak przejże galerie okazuje się ze zdjęcie zrobił...ktoś wie " o co kaman" da się coś z tym zrobić?, aby powrócić do jakiejkolwiek funkcji trzeba potem wyłączyć i ponownie włączyć aparat...nie dzieje się tak na innym obiektywie Canona 25-80mm...dodam ze oba obiektywy chodziły bez problemu na Canonie EOS Elan II...pozdrawiam..
pewnie syn bedzie chcial wykorzystywac 300mm.. przy 300mm jest ciemno to raz, dwa obraz jest juz slabej jakosci.. mysle ze canon pomimo ze 50mm krotszy bedzie lepszy![]()