Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 92

Wątek: Tokina AF 28-70 f 2.8 AT-X PRO SV

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

ktos pisal kiedys ze roznica miedzy obiektywami pod cyfre a pod analoga jest znaczaca a to dlatego ze - pomimo rzeczywistej ogniskowej 28-70 zalozmy sa one przygotowywane do pracy w ogniskowej okolo 50 -120 mm efekt taki ze jak sie zalozy do analoga obiektyw z sygnaturka D lub Di to mozna spodziewac sie mydla na szerokich katach, jak to jest z ta tokina niewiem... moj tamron spisuje sie dzielnie
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Tamron ma niestety jedna istotna dla mnie wade - konstrukcje mechaniczna powodujaca wysuwana przednia czesc przy zoomowaniu.
    Niestety dla mnie jest to cecha wykluczajaca ten obiektyw. Uzywam sprzetu w dosc ciezkich warunkach srodowiskowych

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CYNIG
    Uzywam sprzetu w dosc ciezkich warunkach srodowiskowych
    Z czystej ciekawości - jakie to warunki?

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

np: zapylenie utrzymujace sie w sumie przez kilka miesiecy non stop (no dobra - z jedno-dwu dniowymi przerwami ) takie ze widocznosc jest ograniczona do 50-100m (przy temp dochodzacej do 50 stopni) i przewozenie sprzetu transportem terenowym (brud, pyl, wstrzasy)
    Ostatnio edytowane przez CYNIG ; 10-08-2005 o 21:39

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CYNIG
    np: zapylenie utrzymujace sie w sumie przez kilka miesiecy non stop (no dobra - z jedno-dwu dniowymi przerwami ) takie ze widocznosc jest ograniczona do 50-100m (przy temp dochodzacej do 50 stopni) i przewozenie sprzetu transportem terenowym (brud, pyl, wstrzasy)
    I co tam wtedy fotografujesz? Do zdjęć w takich warunkach najlepiej nadaje się zestaw: Practica MTL5B + Pancolar 50/1.8 + np. Reala 100. Testowałem na Saharze. Trzeba tylko uważać, bo aparat parzy ręce.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Trudno kompletowac zestaw sprzetu pod kazdy wyjazd. Poza tym przechowywanie filmow przez kilka miesiecy bez lodowki jest troche ryzykowne w tych temperaturach (przerabialem to poprzednio szukajac lodowki na kilkadziesiat slajdow - zawsze sie jakas znajdzie w gabinecie lekarskim ). A o wywolywaniu na miejscu bedzie mozna pomarzyc za ???? lat.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    Z bliżej nieznanych przyczyn (prawdopodobnie chodzi o brak telecentryczności) Tokina daje ostre zdjęcia na analogu i kompletne mydełko na cyfrze. U mnie w miarę ostro zaczynało być tak koło f.8-10, a umówmy się - nie po to płacisz za 2.8 aby robić pow. 5.6. Poszukaj, było to sporo dyskusji na temat Tokiny
    A czy pracowałeś z tym szkłem na analogu? Jestem ciekaw opinii?
    Wiem że temat tego obiektywu był poruszany i znalazłem to w archeo ale nie chodzi mi o specyfikację tylko o opinie osób które się znim zetknęły.
    Ostatnio edytowane przez Pilgrim ; 10-08-2005 o 21:58

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pilgrim
    A czy pracowałeś z tym szkłem na analogu? Jestem ciekaw opinii?
    Nie, nigdy. Odnośnie analoga bazuje na pochlebnych opiniach z netu.
    Pentax K-5 II, Leica M9

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    Do zdjęć w takich warunkach najlepiej nadaje się zestaw: Practica MTL5B + Pancolar 50/1.8 + np. Reala 100.
    A czemu nie MTL 50?

Albo po prostu... kilka sztuk 1DMkII + uszczelniane Lki. Kilka sztuk zeby nie wymieniac obiektywow w takich warunkach .

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A czemu nie MTL 50?
    Bo to praktycznie ten sam aparat, tylko inne oznaczenie.
    Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Albo po prostu... kilka sztuk 1DMkII + uszczelniane Lki. Kilka sztuk zeby nie wymieniac obiektywow w takich warunkach .
    Obawiam się, że nawet seria-1 nie ma wewnętrznego chłodzenia, co oznacza, że będzie mocno szumieć. W tak trudnych warunkach, w pełni manualna lustrzanka (tzn. taka która ma przynajmniej 1 czas w pełni mechaniczny) ma kolosalną przewagę na jakimkolwiek AF-em - przewagę niezawodnośći.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów