Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Wątek: Konkurs ogłaszam (Foto konkurs Alior Banku)

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie Konkurs ogłaszam (Foto konkurs Alior Banku)

Koledzy i koleżanki jako być może jedyny przedstawiciel Alior Banku na tym forum informuję iż rozpoczął się konkurs organizowany przez Alior Bank pod tytułem "Pozytywy naszych miast"

wszystkie szczegóły tutaj: http://konkurs.aliorbank.pl/

Ja z oczywistych względów w konkursie udziału brać nie mogę ale mam nadzieję, że nasza canonowa brać zainteresuje się tym eventem i oby któryś (bądź kilku) z naszych zgarnął główną nagrodę.

Powodzenia
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

6.3. Na podstawie art. 921 § 3 kodeksu cywilnego, z datą wgrania przez Uczestnika zdjęcia na Portal (za pomocą formularza, dostępnego na Portalu), na Organizatora przechodzą wszelkie prawa do stworzonego przez tego Uczestnika Utworu (zdjęcia), w tym w szczególności autorskie prawa majątkowe na następujących polach eksploatacji:
    (cut).

Po prostu żenujące.
    Pkt 8 regulaminu forum

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kalina Zobacz posta
    6.3. Na podstawie art. 921 § 3 kodeksu cywilnego, z datą wgrania przez Uczestnika zdjęcia na Portal (za pomocą formularza, dostępnego na Portalu), na Organizatora przechodzą wszelkie prawa do stworzonego przez tego Uczestnika Utworu (zdjęcia), w tym w szczególności autorskie prawa majątkowe na następujących polach eksploatacji:
    (cut).

Po prostu żenujące.
    i jeszcze 6.3.d. Wprowadzanie do obrotu na terenie RP i poza granicami RP.

czyli zwykły bandytyzm. Tani sposób pozyskania zdjęć. Chwilami się nie dziwię, że ludzie wysyłają tapety windows na takie konkursy.

a na dodatek pkt m.
    ...Modyfikowanie Utworów w całości lub części oraz dokonywanie ich opracowań w całości lub części, w szczególności prawo do korekty, przeróbek, jakichkolwiek zmian i adaptacji poszczególnych elementów Utworów lub całości.

wrrrrrrrrrrrr....

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dlaczego usuwać? Niech taki bandytyzm będzie napiętnowany!
    Lepiej napisz do organizatorów konkursu.
    Pkt 8 regulaminu forum

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Ja pie***ę, bo już spokojniej nie mogę. Nie dość że banki cisną w ciągu roku z klienta kilkaset złotych za banalną obsługę konta, za każdą pierdołę żądają minimum 15 zeta to jeszcze kanalie pod pretekstem konkursu wyłudzają fotki. Wyobraźcie sobie taką akcję: wysyłacie zdjęcie, ono gdzieś tam leży w Aliorze. Po kilku m-cach przychodzi do Was list polecony (a jak) z informacją że toczy się w Waszej sprawie przygotowawcze postępowanie sądowe (czy coś w ten deseń) z powodu bezprawnego (sic!) użycia danej fotki w innych okolicznościach. Paranoja poprostu.
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Geniusz marketingu.

Praktycznie za grosze, załatwią sobie materiały reklamowe. Kryzys - trzeba kombinować jak zaoszczędzić.
    Zamiast płacić fotografom za zdjęcia, amatorzy sami dostarczą setki zdjęć, które będzie można dowolnie wybrać i dowolnie wykorzystać.

A jak się wejdzie na strony konkursów, to oferta dla uczestników jest zachwycająca:
    * Konto z lokatą nocną bez opłat za kartę debetową!
    * 100 zł na zakupy do karty kredytowej z obniżonym oprocentowaniem!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

stworzenie takiego konkursu z sprzyjającym regulaminem to niezły interes - wykłada się kasę na nagrody: jakiś skuter, laptop, jakieś cyfrówki. Dobrze rozreklamuje, potem co lepsze prace uczestników wysyła np na Corbis / Getty / Alamy... biznes jak nic, tylko trzeba odpowiednio regulamin napisać (choć w sieci pełno dobrych gotowców ) i wyłożyć na nagrody...

Bank organizuje coś takiego? żenada.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Chwilami się nie dziwię, że ludzie wysyłają tapety windows na takie konkursy.

.
    To dobry pomysł jest :-D

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No a takie pytanie mam? Czy jeśli ktoś wysyła cudze zdjęcie (w domyśle nielegalnie pozyskane/kradzione) to czy w przypadku w/w regulaminu autor może "szarpać" się z bankiem, który w myśl regulaminu pozyskał prawa do zdjęcia?
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Początki nałogu

Domyślnie

Ja bym to nazwał para-konkurs.Bandyctwo w biały dzień.
    CANON Laik

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów