no dobra... powiem tak: jak zrobie serie zdjec w RAW-ach dzieciakowi w przedszkolu i bede chcial od razu pokazac na LSD jak "wyszedl", to z jakakolwiek karta 10D/300D sie zesr... i bede musial na zapis kilka sekund czekac. czy to bedzie 10 sekund czy 12 to nie jest jakas wielka roznica. przy ograniczeniach aparatu roznice miedzy kartami sa odczuwalne, ale w praktyce nadal jest wolno. ot i tyle.Zamieszczone przez sal
plusy szybkiej karty to: szybsze zgrywanie w Image Banku i wiekszy zapas na przyszlosc. jestem wlasnie przed zakupem CF 1GB i na pewno doplace 15zl do Kingstona szybkiego (bo tyle wynosi aktualnie roznica), zamiast zwyklego. ale gdyby ta roznica wynosila wiecej niz jakies 30zl to na prawde nie robilbym sobie zachodu
co oczywiscie jest moim indywidualnym wyborem. jesli ktos uwaza, ze warto dolozyc za nawet taki, kilkuprocentowy przyrost wydajnosci, to dlaczego nie. ja nie potrzebuje. ja na pewno do 10D nie kupilbym Sandiska Ultra II 1GB za 300zl, jesli niebieski Kingston za 240zl daje mi praktycznie to samo.