Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: G10 plus zewnetrzna lampa blyskowa

Mieszany widok

chuckd
    Guest

Domyślnie G10 plus zewnetrzna lampa blyskowa

Witam

To moj pierwszy post, wiec chcialem sie oficjalnie przywitac

a teraz do meritum:

Mam dwie watpliwosci odnosnie G10 i wspolpracy z lampami. Wsrod dedykowanych lamp nie ma 380EX, ale wiem ze wspolpracuje z aparatem (tzn. tak pisza posiadacze ). Dlaczego wiec ta lampa nie jest wymieniana jako pasujacy komponent? Tylko dlatego, ze jest stara? Czy moze sa jakies ograniczenia przy pracy z tym flashem?

Drugie pytanie jeszcze bardziej pogmatwane. Czy do G10 z nalozona tuleja, da sie zapiac lampe Delta DRF-14? Opis na stronie firmy sprzedajacej mowi, ze jest to lampa "dedykowana do lustrzanek cyfrowych firmy Canon" ale co to za roznica dla lampy, czy pracuje z lustrzanka czy z kompaktem?

Jezeli ktos przerabial jeden badz drugi wariant, prosze o podzielenie sie doswiadczeniami.

Z gory dziekuje

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

wg mnie pisza o nowych lampach zebys na takich się skupił przy kupnie NOWEJ, a nie uzywanej

Coś już napisał
    Miasto
    Namysłów

Domyślnie

Co do 380, to jest to model dawno wycofany z produkcji. Pewnie dlatego nie znalazł się na liście lamp współpracujących z G10. Co do Delty, to chyba nic nie stoi na przeszkodzie, a jedynym problemem będzie założenie palnika na obiektyw.

Uprawnienia umieszczania postów