Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 57

Wątek: [orlen] portret oczywiscie

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Bałagan kompozycyjny i świetlny. Mogłeś sobie podarować słońce i wujka fotopstryka. Czekam na następne.

P.S. aż się prosi, żeby zrobić młodą parę z za księdza - tak fajnie są oświetleni od ramion w górę
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    *zza.

Polskie znaki FTW!
    Ostatnio edytowane przez micles ; 11-05-2010 o 12:04 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

9. slabo, kadr sie wali w prawa strone, wujek nie ma nog (trzeba go bylo wyciac juz), za ciemno, za duzo wolnej przestrzeni u gory po prawej, a ucieci ludzie po lewej, mlodzi w totalnie dziwnym miejscu kadrowo, wychodzi na to, ze najwazniejsze jest tutaj slonce i chmury, bo tam sie wzrok zatrzymuje.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    P.S. aż się prosi, żeby zrobić młodą parę z za księdza - tak fajnie są oświetleni od ramion w górę
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    *zza.

Polskie znaki FTW!
    mam takie kadry, uwierz mi nie są ciekawe, przepastny cien od ramion w dół. Duzo by trzeba malować - bez sensu jak dla mnie.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wierzę, ale ten powyższy też d..y nie urywa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merger Zobacz posta
    wychodzi na to, ze najwazniejsze jest tutaj slonce i chmury, bo tam sie wzrok zatrzymuje.
    zgadza sie pani młoda chciała kilka kadrów "landszaftowych" zeby było widac ze w ładnych okolicznosciach przyrody sie wszystko odbyło

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

1/320 5.6 iso200 = 1/160 5.6 iso100

Do tego dorzucić jedną lampę na parę młodą, drugą na "ołtarz" i byłoby już o wiele lepiej...

Domyślnie

"1/320 5.6 iso200 = 1/160 5.6 iso100" - postaram sie pamietać, ale wiesz jak to jest w ferworze walki

natomiast podrzucanie lamp podczas ślubu jest raczej niewykonalne jesli sie nie chce zakłócić powagi ceremonii....

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Zarówno miejsca pary młodej jak i ołtarz nie będą zbytnio zmieniały swojego położenia w czasie ceremonii. Lampy błyskowe na dworze są mniej zwracające na siebie uwagę, bo źrenica oka ludzkiego jest bardzo przymknięta z uwagi na większe natężenie światła zastanego.

Drugą sprawą jest to, że nie cały czas tych lamp używać musisz. W ciaśniejszych kadrach nie trzeba równoważyć całej sceny - wystarczy dobrze ustawić ekspozycję lokalną.

Prawdopodobnie będę w tym roku miał jeden ślub na dworze, jak tak się stanie, to i foty pokażę.

Domyślnie

tak swoją drogą, nikt nie zauwazył ze uzylem tzw kompozycji trojkątnej ?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja zauważyłem, ale związany z tym brak porządku jest bardziej dokuczliwy, niż zastosowanie kompozycji daje estetyki temu zdjęciu.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów