mam podobny dylemat ale nie co innynianowicie czy kupic dobre tele, czy slabsze powiedzmy sigme i lampe
chyba wybiore pierwsze rozwiazanie.
![]()
mam podobny dylemat ale nie co innynianowicie czy kupic dobre tele, czy slabsze powiedzmy sigme i lampe
chyba wybiore pierwsze rozwiazanie.
![]()
350D
obiektyw. lampa może poczekać masz wysokie iso i wbudowaną lampę, a kitowym obiektywem możesz sobie zrobić zbliżenie...wiadomo jakie - wiadomo jaki ma zakres...
Tego... Ale to jakby dwa zupelnie rozne swiaty cenowe...Zamieszczone przez Domini-Q
Weź kredyt i kupuj lampe i obiektyw
żartujeale stając przed takim wyborem (zakładając że masz kase na obiektyw od ręki - bo jest "nieco" droższy) brałbym szkło
Pozdrawiam
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
też bym tak chciał...Zamieszczone przez Domini-Q
ale wracając do tematu, nadal brałbym szkiełko ;-)
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
![]()
Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa