wiesz nie chce tutaj cytowac slow czlowieka ktory zajmuje sie fotografia ptakow od lat i jest znany w calej Polsce , wiec musisz tez uwzac co piszesz z tym posmiewiskiembo to byly akurat jego slowa zwiazane ze sprzetem.
wiesz nie chce tutaj cytowac slow czlowieka ktory zajmuje sie fotografia ptakow od lat i jest znany w calej Polsce , wiec musisz tez uwzac co piszesz z tym posmiewiskiembo to byly akurat jego slowa zwiazane ze sprzetem.
Proszę zajrzeć tutaj.
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
link ktory podales jest nie na temat i czyzbys zaczynal robic sie chamski ? jesli tak to podziekuje ci w te jchwili za "rozmowe" .
Wracajac do tematu , jesli ktos jest zadowolony z tego obiektywu to ja rownie zjestem "zadowolony " , to chyba tyle , wszytko w tym temacie zostalo powiedziane .
Ostatnio edytowane przez marco5 ; 22-05-2009 o 15:36
Obraziłem kogoś?
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
A myślisz, że te wszystkie zdjęcia drobnych ptaków to są robione ze 100 metrów teleskopami? Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem wcześniej i postaraj się wyciągnąć jakiś wniosek.
Podchody to można robić do łabędzi lub mew, które są oswojone z człowiekiem. Nie do ptaków żyjących dziko, które jednak człowieka się (nie wiedzieć czemu) boją.
A że nie lubisz budowania czatowni i noszenia ze sobą namiotu to raczej nie zrobisz dobrego zdjęcia ptaków. Taka jest prawda.
A czytając Twooje wypowiedzi dochodzę do wniosku, że dla Ciebie optymalne rozwiązanie to 600L lub 800L (obowiązkowo z TC). Ale podejrzewam, ze i tak stwierdziłbyś z czasem, że to za mało i do tego nieporęcznie.
U mnie w podpisie masz taki napis "Galeria", kliknij.
Jeszcze raz przeczytaj to co napisałem wcześniej. Sprzęt przy ptakach jest ważny, ale NIE JEST NAJWAŻNIEJSZY.
Ale Ty chyba tego nie chcesz zrozumieć.
u mnie zyja dzikie ptaki do ktorych moge zblizyc sie spokojnie na 10 metrow , wiec potrzebuje tylko lepszego obiektywu .
Ps; Gdzie sa te ptaki w twojej galeri ? jedyna drobnica jest wrobel do ktorego mozna sie spokojnie zblizyc a czasami nawet do reki przychodza w zimie jak glodne (wiem bo sam karmie ) ..kaczki u mnie na jeziorze podchodza na metr , wiec chyba sie nie rozumiemy jednak , nie takie ptaki chce fotografowac .
Ps; I koniec tematu bo wszyscy doskonale wiemy do czego to doprowadzi ...a w zasadzei wasze uwagi nie sa mnie juz potrzebne bo widze ze nie macie pjecia , znalazlem wlasnie fachowca w necie , ktory wypowiada sie krotko i zwiezle na ten temat .
Ostatnio edytowane przez marco5 ; 22-05-2009 o 16:00
marco5 - to raczej Ty nie do konca umiesz sprecyzowac pytanie i opisac sytuacje
Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L
heh , no to nie wiem jak mam wam wytlumaczyc ..poprostu nie moge zrobic ostrego zdjecia tym obiektywem z odleglosci naprzykald wiekszej niz 6 metrow(piora sa rozmydlone ) cudow nie ma , wiec trzeba bedzie kupic cos lepszego .
Ps; Zdjecia robie ze statywu , czasami z "reki" ("jade seriami " wybieram te nie poruszone)
Ostatnio edytowane przez marco5 ; 22-05-2009 o 16:04
nie badz taki madralabo rownie dobrze moze byc " checi kupa a zdjecia bez odpowiedniego sprzetu du..."
Milego wieczoru wam zycze .
pozdr...
Ostatnio edytowane przez marco5 ; 22-05-2009 o 16:18