Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Wątek: Canon EF-400mm f/5.6

marco5
    Guest

Domyślnie Canon EF-400mm f/5.6

Wlasciwie to chcialem wszystkich przywitac ;-)

Mam pytanie dotyczace wyzej wymienionego obiektywu EF-400mm f/5.6 ...
    z jakiej odleglosci zrobie ostre zdjecie ptakowi , tak zeby bylo widac szczegoly na zdjeciu ?
    ...bo niestety jak do tej pory to widze tylko "mydlo " na swoich zdjeciach.
    Ptaki jakos nie chca blizej podchodzic na "rozbijanie " czatowni to juz jestem za stary ...

Obietyw jest i tak ciemny wiec o converterze chyba raczej mozna zapomniec , poza tym nie wiem czy w ogole AF dziala z converterem w takim zestawie ....

Nie jestem zadowolony z tego obiektywu , jesli ktos ma inne zdanie to niech cos wiecej napisze , moze ja sie na tym nie znam .

pozdr...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

No cóż - nie znasz się...
    AF z konwerterem nie działa, a jak chcesz wycropować z kadru malutkiego ptaszka i liczysz na szczegóły to zapomnij...
    Fotografia ptaków nie polega na kupieniu sobie długiego obiektywu...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

marco5
    Guest

Domyślnie

aha , to podaj mnie prosze patent , zeby ptaszki przylatywaly do mnie blizej , wtedy tez pewnie nie bede musial robil cropow a i obiektyw dlugi nie bedzie potrzebny .
    A jesli juz mowa o crop`ach to mysle ze przydala by sie najlepiej 600 tka plus converter a najlepiej do tego pelna klatka .

Ps; Ptaki fotografuje wylacznie z "podchodu"
    Ostatnio edytowane przez marco5 ; 22-05-2009 o 11:15

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marco5 Zobacz posta
    aha , to podaj mi prosze patent , zeby ptaszki przylatywaly do mnie blizej , wtedy tez pewnie nie bede musial robil cropow a i obiektyw dlugi nie bedzie potrzebny .
    Dobre Naprawdę myślisz że taki patent istnieje, dostaniesz go na forum po czy pójdziesz i będziesz robił świetne zdjęcia ptaków od ręki ? ROTFL
    Pogooglaj - na temat fotografii ptaków jest pełno materiałów, niestety patentu o który pytasz tam nie znajdziesz. A obiektyw z tematu jest bardzo dobry, tylko trzeba go umieć używać...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

s; Ptaki fotografuje wylacznie z "podchodu"
    No to będzie ciężko.
    Czatownia to podstawa.

Ja wzorując sie na moim guru fotosc właśnie buduję sobie w lesie jedną
    W najbliższym czasie zobaczymy jakie będa efekty.

Dodam tylko że będę robił maks 200 mm :>
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

marco5
    Guest

Domyślnie

chyba ze Ci ptak podejdzie na 2 metry to tak , cierpliwosci zycze ..apropos mam 200 setke f,2.8 ..ale niemam juz cierpliwosci

pozdr..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    krzychu z patentem to byl ocyzwiscie zart ,a obiektyw wez w swoje lapki to zmienisz szybko zdanie ...zdjecia juz z odleglosci 6 metrow mydla i odbieraja dalszy zapal do fotografowania tym obiektywem , cyhba ze to tylko mnie sie taki trafil ...dlatego jestem ciekaw tego co napisza inni ktorzy tym obiektywem fotografuja .
    Ostatnio edytowane przez marco5 ; 22-05-2009 o 11:30 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

krzychu z patentem to byl ocyzwiscie zart ,a obiektyw wez w swoje lapki to zmienisz szybko zdanie ...zdjecia juz z odleglosci 6 metrow mydla i odbieraja dalszy zapal do fotografowania tym obiektywem , cyhba ze to tylko mnie sie taki trafil ...dlatego jestem ciekaw tego co napisza inni ktorzy tym obiektywem fotografuja .
    A skąd pomysł że nie wziąłem ? http://kzielinski.pl/#/content/1_Por.../IMG_0141.jpg/ na przykład...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

marco5
    Guest

Domyślnie

o wiekszych ptakach nie napisalem , ten obiektyw z powodzeniem sie nadaje , jesli zadowala cie jakosc zdjec drobnych ptaszkow to chyba raczej nie mamy wspolnego tematu bo wlasnie o takie mydelko mnie sie rozchodzi .

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

o wiekszych ptakach nie napisalem , ten obiektyw z powodzeniem sie nadaje , jesli zadowala cie jakosc zdjec drobnych ptaszkow to chyba raczej nie mamy wspolnego tematu bo wlasnie o takie mydelko mnie sie rozchodzi .
    Z tych które tam są to mnie żadne nie zadowala, a mydełko jest z powodu cropa. Wracamy do punktu wyjścia...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

marco5
    Guest

Domyślnie

chciales osiagnac ladne zdjecie robiac cropa ? ..oto sie wlasnie Krzychu rozchodzi , sam widze zrozumiales ....zostawie go , przyda sie do tych wiekszych ptakow ..a od czasu do czasu oszukam sie i klikne zdjecie jakiejs sikoreczce
    W tym sporcie jesli nie wylozysz kasy w sprzet to nie zrobisz ladnego zdjecia ptakowi (mowa o drobnicy )
    Ostatnio edytowane przez marco5 ; 22-05-2009 o 11:43

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów