Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Wątek: Canon EF-400mm f/5.6

Mieszany widok

marco5
    Guest

Domyślnie Canon EF-400mm f/5.6

Wlasciwie to chcialem wszystkich przywitac ;-)

Mam pytanie dotyczace wyzej wymienionego obiektywu EF-400mm f/5.6 ...
    z jakiej odleglosci zrobie ostre zdjecie ptakowi , tak zeby bylo widac szczegoly na zdjeciu ?
    ...bo niestety jak do tej pory to widze tylko "mydlo " na swoich zdjeciach.
    Ptaki jakos nie chca blizej podchodzic na "rozbijanie " czatowni to juz jestem za stary ...

Obietyw jest i tak ciemny wiec o converterze chyba raczej mozna zapomniec , poza tym nie wiem czy w ogole AF dziala z converterem w takim zestawie ....

Nie jestem zadowolony z tego obiektywu , jesli ktos ma inne zdanie to niech cos wiecej napisze , moze ja sie na tym nie znam .

pozdr...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

No cóż - nie znasz się...
    AF z konwerterem nie działa, a jak chcesz wycropować z kadru malutkiego ptaszka i liczysz na szczegóły to zapomnij...
    Fotografia ptaków nie polega na kupieniu sobie długiego obiektywu...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    No cóż - nie znasz się...
    AF z konwerterem nie działa
    Oj, a jakby tak do "jedynki" Go podpiąć, to z 1,4x zadziała
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    Oj, a jakby tak do "jedynki" Go podpiąć, to z 1,4x zadziała
    I będzie pi razy drzwi to samo co na cropie bez konwertera (w sensie kadru)...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

I będzie pi razy drzwi to samo co na cropie bez konwertera (w sensie kadru)...
    Dokładnie

Ogólnie problem chyba leży po drugiej stronie aparatu, bo jak wiadomo obiektyw ten jest legendarny jeśli chodzi o ostrość, chyba że to jest Falcon jakiś
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

marco5
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    Dokładnie

Ogólnie problem chyba leży po drugiej stronie aparatu, bo jak wiadomo obiektyw ten jest legendarny jeśli chodzi o ostrość, chyba że to jest Falcon jakiś
    tez o tym myslalem ze moze jakos "puszka" 50D mu nie lezy (?)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Nie wiem dlaczego cały czas twierdzisz że to wina obiektywu - jakbyś wziął dłuższy obiektyw i zrobił taki sam kadr jak przy 400 mm (czyli byłbyś dalej) to byś miał szczegóły czy nie ? To jest kwestia Twojej odległości od ptaka, a następne 100 czy 200 mm wcale tak wiele w tej kwestii Cie nie da. Zamiast narzekać na obiektyw praktykuj podchodzenie ptaktów, będzie to znacznie tańsze ;_)

Nie ma 200 f/2.8 IS...
    Krzychu nie bardzo rozumie , czego nie ma ?
    Ostatnio edytowane przez marco5 ; 22-05-2009 o 13:58 Powód: Automerged Doublepost

marco5
    Guest

Domyślnie

aha , to podaj mnie prosze patent , zeby ptaszki przylatywaly do mnie blizej , wtedy tez pewnie nie bede musial robil cropow a i obiektyw dlugi nie bedzie potrzebny .
    A jesli juz mowa o crop`ach to mysle ze przydala by sie najlepiej 600 tka plus converter a najlepiej do tego pelna klatka .

Ps; Ptaki fotografuje wylacznie z "podchodu"
    Ostatnio edytowane przez marco5 ; 22-05-2009 o 11:15

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marco5 Zobacz posta
    aha , to podaj mi prosze patent , zeby ptaszki przylatywaly do mnie blizej , wtedy tez pewnie nie bede musial robil cropow a i obiektyw dlugi nie bedzie potrzebny .
    Dobre Naprawdę myślisz że taki patent istnieje, dostaniesz go na forum po czy pójdziesz i będziesz robił świetne zdjęcia ptaków od ręki ? ROTFL
    Pogooglaj - na temat fotografii ptaków jest pełno materiałów, niestety patentu o który pytasz tam nie znajdziesz. A obiektyw z tematu jest bardzo dobry, tylko trzeba go umieć używać...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marco5 Zobacz posta
    s; Ptaki fotografuje wylacznie z "podchodu"
    No to będzie ciężko.
    Czatownia to podstawa.

Ja wzorując sie na moim guru fotosc właśnie buduję sobie w lesie jedną
    W najbliższym czasie zobaczymy jakie będa efekty.

Dodam tylko że będę robił maks 200 mm :>
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

marco5
    Guest

Domyślnie

chyba ze Ci ptak podejdzie na 2 metry to tak , cierpliwosci zycze ..apropos mam 200 setke f,2.8 ..ale niemam juz cierpliwosci

pozdr..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    krzychu z patentem to byl ocyzwiscie zart ,a obiektyw wez w swoje lapki to zmienisz szybko zdanie ...zdjecia juz z odleglosci 6 metrow mydla i odbieraja dalszy zapal do fotografowania tym obiektywem , cyhba ze to tylko mnie sie taki trafil ...dlatego jestem ciekaw tego co napisza inni ktorzy tym obiektywem fotografuja .
    Ostatnio edytowane przez marco5 ; 22-05-2009 o 11:30 Powód: Automerged Doublepost

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów