Ad 1. Ta karta o której myślisz, to dobry wybór.
Ad 2. Skoro myślisz o torbie na biodro, to polecam coś z typu colt. Jeśli chodzi o firmy, to zobacz ofertę Lowepro i Tamrac – coś z niej dla siebie powinieneś wybrać.
Ad 3. Sądzę, że jak zapoznasz się z tym testem o filtrach UV: http://www.optyczne.pl/index.php?tes...opu&test_tel=5 to pustki w głowie mieć nie będziesz.
Ad 4. Napisałeś w swoim poscie: Myślałem o zakupie puszki z kitem. Troszkę się naczytałem. Nie jest tragiczny, a dla początkującego jak znalazl. Pozwoli się obeznać z cyfrą i pewnie pokaże czego mi brakuje. Sądzę, że samemu sobie odpowiedziałeś od czego należy zacząć.
Jestem tego samego zdania
A ja bym na razie poczekał z innymi szkiełkami a na początek do kita proponuję np: lampę, statyw, dyfuzor.
Właśnie czy wartoTutaj musisz sobie odpowiedzieć na jedno pytanie: a mianowicie czy w kwestii lustrzanki chcesz się rozwijać inwestując w końcu niemały cash w kolejne szkła, czy też pozostajesz przy jednym w miarę uniwersalnym obiektywie (oszczędzając nie tylko pieniądze, ale i np czas na zmianę szkieł). I na to pytanie musisz samemu znaleźć odpowiedź
To szkiełko jest rzeczywiście tanie. Jednak jaki pieniądz taka też i jakość. Jak się na nie zdecydujesz, to proponuję dołożyć do 50/1,4 - lepiej trochę odczekać i kupic raz a dobrze![]()