Pokaż wyniki od 1 do 10 z 65

Wątek: 450d dla początkującego + kilka pytań

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

A nie chciałbyś pokryć sobie zakresu 18-250 jednym obiektywem ?

Od roku posiadam 450D + Tamron 18-250. Fotografuję głównie w górach, podczas wycieczek. Największą zaletą takiego zestawu jest brak żąglerki obiektywami, mniej noszenia, wygoda. Wg mnie rozsądny kompromis między kompaktem, a ważącym 3 kg zestawem foto.

Teraz można nawet kupić Tamrona 18-270 ze stabilizacją, choć jest wyrażnie większy i cięższy od 18-250.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta
    A nie chciałbyś pokryć sobie zakresu 18-250 jednym obiektywem ?

Od roku posiadam 450D + Tamron 18-250. Fotografuję głównie w górach, podczas wycieczek. Największą zaletą takiego zestawu jest brak żąglerki obiektywami, mniej noszenia, wygoda. Wg mnie rozsądny kompromis między kompaktem, a ważącym 3 kg zestawem foto.

Teraz można nawet kupić Tamrona 18-270 ze stabilizacją, choć jest wyrażnie większy i cięższy od 18-250.
    hmmm... przeoczylem to szklo! bardzo ciekawa propozycja ten z IS 18-270 jest drozszy jakies 400-500zl i ciut ciezszy jak widze...ale pewnie warto?

odpowiadajac na Twoje pytanie...pewnie, zebym chcial. Tylko wtedy po prostu rezygnowac z kita.
    jak z jakoscia wykonania tego tamrona? no i czy jest duzy rozstrzal w jakosci szkla? musialbym kilka sprawdzic przy zakupie? nie wiem czy bym rozroznil bubla od dobrego (czytalem ze w sigmach i tamronach czasami krucho z jakoscia).

przeszukujac jeszcze net znalazlem karty
    kingston 8gb klasa 6 ew sandisc 8gb...moze warto wieksza pojemnosc kosztem tej predkosci? co uwazacie?

co do toreb to nasuwaja mi sie na razie modele:
    lovepro inverse 200 AW
    love pro oftrail 2
    ktos ich uzywal?
    poreczne?

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez k201244 Zobacz posta
    kingston 8gb klasa 6 ew sandisc 8gb...moze warto wieksza pojemnosc kosztem tej predkosci? co uwazacie?
    Co do kart to lepiej brać te szybsze. I lepiej zamiast np jednej 8 G wziąć dwie po 4G. W razie ewentualnej awarii lub zgubienia można uratować część zdjęć na drugiej karcie.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Uprawnienia umieszczania postów