Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 65 z 65

Wątek: 450d dla początkującego + kilka pytań

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Bierz 70-200, ponoc wedle testow to jeden z tanszych obiektywow, ktory wyciska prawie ostatnie soki z tej matrycy.
    jakies rady odnosnie kupna tego szkla - ale uzywanego? co sprawdzic, by kupic dobrze? o co pytac itd.? czy "laik" moze zauwazyc cos podejrzanego. Czy w ogole oplaca sie kupic taki obiektyw uzywany? prosze o rady. bede wdzieczny. Gdyz nadazyla sie akurat okazja.

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez k201244 Zobacz posta
    jakies rady odnosnie kupna tego szkla - ale uzywanego? co sprawdzic, by kupic dobrze? o co pytac itd.? czy "laik" moze zauwazyc cos podejrzanego. Czy w ogole oplaca sie kupic taki obiektyw uzywany? prosze o rady. bede wdzieczny. Gdyz nadazyla sie akurat okazja.
    Nie inne jak w przypadku innych obiektywow. Sprawdz jak wygladaja soczewy przod/tyl(rysy), sprawdz tez czy nie ma za soczewami paprochow(choc z tego co czytam to ta konstrukcja nie jest na nie podatna), sprawdz dzialanie pierscieni, cyknij pare fot na podpietym do Twojego body w roznych warunkach tj glownie slabe/dobre swiatlo i zobacz pozniej efekt na kompie. Nie ma bf/ff lub mydla na pelnej dziurze. Tylko nie bierz ze soba tablic testowych, poprostu wez kolezanke lub ostrz na jakis przedmiot, a pozniej zobacz na kompie czy odpowiadaja ci efekty.
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 31-07-2009 o 09:15
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

nie wiem czy na tyle jestem obeznany by taki obiektyw dobrze sprawdzic, bo jestem jednak poczatkujacym pstrykaczem, malo obytym jeszcze ze sprzetem i wiem, ze kupuje go lekko na wyrost. Chociaz rysy na szklach pewnie zauwaze... pytanie czy jakakolwiek ryska przekresla kupno obiektywu.
    Rozumiem ze doradzacie spotkac sie ze sprzedawca, cyknac ze 20 fotek i sprawdzic efekty na kompie. Dopiero przy 2 spotkaniu dokonac wymiany barterowej obiektyw=kaska?:P

mam ciezki orzech do zgryzienia... mo moze jednak kupic nowy za 2,6k

czy rok produkcji/zakupu obiektywu ma znaczenie? lub np. ilosc zdjec nim wykonana?
    laickie pytania ale wole zapytac

Coś już napisał Awatar maciej76
    Miasto
    gno-wlkp

Domyślnie

jesli Cie stac, kup nowy, sprzet foto az trak bardzo na wartosci nie traci a bedziesz spokojny
    450d/ bg e5/ 50 1,8/ kitIS

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciej76 Zobacz posta
    jesli Cie stac, kup nowy, sprzet foto az trak bardzo na wartosci nie traci a bedziesz spokojny
    Mam oferte od uzytkownika tego forum...cena przystepna, obiektyw 3letni, jak wlasciciel twierdzi sporadycznie uzywany, stan bardzo dobry. Oczywiscie wierze, ze tak jest moznaby sprawdzic...
    cena w sklepach internetowych 2650zl... cena uzywanego jest 1/4 nizsza.

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów