Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 65

Wątek: 450d dla początkującego + kilka pytań

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    zobacz czy jest do Canona EF (pasuje, ale jakość obrazu może być "taka-se") czy do Canona FD (nie pasuje, nie opłaca się szukać przejściówki). To jest obiektyw z autofokusem?
    jestem teraz w pracy i nie moge wszystkiego sprawdzic. Ale z tego co pamietam to mial podpiete to szklo do jakiegos eosa analogowego. I ma na pewno autofokus... +oslone antysloneczna. Chociaz wydaje mi sie ze to jakies stare plastikowe szklo. Aha udalo mi sie podpiac je do body wiec dziala hehe

tylko pytanie o jakosc tego szkla?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez k201244 Zobacz posta
    tylko pytanie o jakosc tego szkla?
    ale jestes pewien, że to nie Tamron 70-300 f/4.5-5.6 ?
    zdravki.
    Fotograf platoniczny

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    ale jestes pewien, że to nie Tamron 70-300 f/4.5-5.6 ?
    zdravki.
    dalbym sobie reke uciac ze to 70-210... ale sprawdze jeszcze bo nie chce bez lapki biegac

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

sprawdzilem ---> tamron AF 80-210 mm F/4.5-5.6 278 DE for Canon AF

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez k201244 Zobacz posta
    sprawdzilem ---> tamron AF 80-210 mm F/4.5-5.6 278 DE for Canon AF
    i ktos uzywal tego cuda?? cisza w temacie na razie zaczynam focic kitem i pewnie na zooma mnie nie bedzie stac, szczgolnie, ze pewnie pierwszym szklem bedzie stalka 50. dlatego chcialbym sie cos o tym tamronie dowiedziec. Google mi nie pomogl

Domyślnie

jeszcze do kolegów z poprzednich stron

ja używam UVki na żużlu, kiedy tzw. szpryca , czyli wyrzucona ze sporą prędkością nawierzchnia spod tylniego koła leci mi prosto w szkło. nawet kiedy czasem mam wątpliwości co do zasadności takiego działania przechodzi mi, kiedy sama dostaje takim odłamkiem w twarz. i nie odważyłabym się zdjąć filtra.

za to nie bardzo widzę sens przy używaniu UV do szkieł do portretów, czy mało ekstremalnych wyzwań. czy pogarsza jakość czy nie - ilu ludzi, tyle zdań

co do rzeczonego tamrona.. mało "popularne" szkło i mało o nim wiadomo. podepnij do body, i potestuj - wiele dowiesz się sam
    Ostatnio edytowane przez moher ; 10-06-2009 o 19:50
    C5DII | C40D | Sam8/3,5 | C35/1,4L | SMCTakumar50/1,4 | C70-200/2,8L | C580EXII | m42

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moher Zobacz posta
    jeszcze do kolegów z poprzednich stron

ja używam UVki na żużlu, kiedy tzw. szpryca , czyli wyrzucona ze sporą prędkością nawierzchnia spod tylniego koła leci mi prosto w szkło. nawet kiedy czasem mam wątpliwości co do zasadności takiego działania przechodzi mi, kiedy sama dostaje takim odłamkiem w twarz. i nie odważyłabym się zdjąć filtra.
    ...........
    Też bym nie zdjął a nawet dodatkowo założyłbym osłonę przeciwsłoneczną.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam ponownie,
    wakacje w Tatrach juz za mna, pierwsze focenie i nauka tym aparatem rowniez.

Oczywiscie mieliscie racje, zebym najpierw pojechal, poprobowal a od razu wyjdzie w jakim kierunku mam sie rozwijac.
    Jak wroce do domu to chetnie jakies fotki wrzuce, oczywiscie pewnie slabe dla Was purystow fotografii

W gory zabralem kita i zooma tamrona. Faktycznie, szeroki kat w gorach to podstawa. Ale dobrze miec tez jednak zooma, by czasem cos sciagnac, np. jelenia jedzacego krzaczki albo kogos kto sie wspina w skale. Problemem moze byc w mniej bezpiecznych miejscac (orla perc) zaglowanie obiektywami. No ale coz.
    Na Swinicy jeden turysta mial canona i podpiety do niego obiektyw 18-200. Uniwersalny zoom. Moze w cos takiego warto zainwestowac? To w Waszym slowniku zwie sie chyba spacerzoomem

Ogolnie juz wiem czego chce... na razie kit jako szeroki kat spokojnie starczy. Przydalby mi sie zoomek i teraz... upatrzylem sobie, wiadomo, chyba kultowy obiektyw
    Canon EF 70-200 mm f/4L USM -cena ok 2,8k zl do przebolenia.
    Jednakze zastanawiam sie tez nad canonen 70-300 IS USM cena ok 2,4k zl.
    Korci ta 300 na koncu. Czy moze jednak bardziej cos uniersalnego byscie znalezli? (jestem w stanie wydac te maks 2,8k na 70-200 i miec raz a porzadnie)

Do tego planuje stalke 50mm 1.8/badz 50mm 1.4 (w zaleznosci od funduszy). Popstrykam pozyczona 1.8 i zobacze czy mi lezy.
    W pierwszej kolejnosci jednak zoom.
    Pytanie pomocnicze... jakie ew. polar do 70-200. Bo jak wynika z powyzszej dyskusji warto na drogi obiektyw zalozyc jakas ochrone.
    Czy lepiej fotki wrzucic na jakis zewnetrzny serwis czy umieszczac linki w watku?

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Bierz 70-200, ponoc wedle testow to jeden z tanszych obiektywow, ktory wyciska prawie ostatnie soki z tej matrycy.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Domyślnie

Możesz spróbować też z EF 100-300 4,5-5,6 USM.
    Bez stabilizacji i niby ciemny ale ma wewnętrzny AF (nie kręci się przód), szybki, pierścieniowy AF z ręcznym przeostrzaniem, jest lekki i kompaktowy, dość solidnie wykonany, metalowy bagnet.
    Z matrycą APS daje zakres do 480 mm.
    Nowy kosztuje poniżej 1300 zł. i naprawdę super foci za wydane pieniądze.

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów