Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Samokasowanie zdjęć przez 40D

Purtk
    Guest

Domyślnie Samokasowanie zdjęć przez 40D

Na początek witam wszystkich.

Mój znajomy ma problem z 40D. Co jakiś czas aparat pokazuje error i domaga się sformatowania karty. Dodatkowo zdjęcia poprzednio zapisane nie dają się odczytać. Po włożeniu karty w czytnik w komputerze też niczego nie można odczytać.

Aparat był w serwisie przy ul. Żytniej w Warszawie. Tam jednak powiedzieli, że wszystko jest w porządku (a raczej nie jest).

Czy może ktoś spotkał się z takim problemem?

Domyślnie

sprawdz na innej karcie, skoro w czytniku tez ci nie czyta.
    to wcale nie musi byc wina aparatu przeciez.

Purtk
    Guest

Domyślnie

Problem występował na różnych kartach i, oczywiście, moment jego wystąpienia jest nieprzewidywalny.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Formatuje karty w aparacie czy w czytniku? Może to czytnik coś pokrzaczył w kartach?
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Purtk
    Guest

Domyślnie

Karty są formatowane tylko w aparacie.

Dopiero zaczyna Awatar 4rtur4

Domyślnie

Miałem rok temu podobny problem - była uszkodzona karta. Kartę wywaliłem, aparat działa do dziś.
    5D [C BG-E4], 40D, 35 1.4L, 17-40L, C28-135, C85 1.8 , C-świecidełka i garść szpargałów...

Drjekyll
    Guest

Domyślnie

mam taki sam problem z moją 400D i katra kingston 2GB. Pierwszy raz problem pojawil się jakoś rok temu. format z 20 razy w tym z powodu bledu 4 (dzis jest 5).
    4rturt4 mial ubita karte, ciekaw jestem co u Purtk. Jutro kupie nową i okaże się.

Coś już napisał

Domyślnie

Zmieńcie karty. Ja miałam podobny problem, gdy kupiłam 4GB. Zdjęcia zapisywały się normalnie w aparacie, ale po włożeniu do czytnika, komputer nawet mi nie znalazł pliku głównego ze zdjęciami. To samo było przy nawigacji. Karta działała wewnątrz, ale nie dało się na nią nic zgrać, ani nic zmienić. Nie wiem się działo dokładnie, ale wymianie karty na nową, było juz wszystko w porządku.

Dopiero zaczyna Awatar sawek
    Miasto
    Zbąszyń

Domyślnie

a co powiecie na to że podczas oglądania zdjęć na aparacie wyskakuje błąd z żółtym znakiem zapytania, że nie może odczytać pliku. Wsadzam kartę do kompa i wszystko ładnie widzi
    5DmII + 16-35 f/2.8 L + 85 F1.8 + 40D + 17-55 IS USM 2.8 + Samyang 8mm + 2x 430 EX II

Domyślnie

Mialem podobna sytuacje z Kingstonem CF 2Gb. Kilka razy error i foty poszly do nieba Zreklamowalem, dostalem nowa, sytuacja sie wiecej nie powtorzyla, jednak do CF kingstona stracilem zaufanie, nie wyobrazam sobie takiej sytuacji powiedzmy gdzies na jakiejs uroczystosci. Zobacz jeszcze jak wygladaja piny w gniezdzie aparatu, moze ktorys sie wygiął. Pozdrawiam!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów