Pokaż wyniki od 1 do 10 z 170

Wątek: [Zigi] moje boje z fotografią

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

cześć

ponton bardzo fajny, dobrze się na nim pływa.
    Niestety tegoroczne wakacje upłynęły pod zupełnie innym znakiem niż myślałem - pod znakiem mojego dziecka

Na pontonie straszliwie buja, bardziej chyba niż na łódce i próby zastosowania 500mm + TC spaliły na panewce, ustawienie ostrości czy kadru jest po prostu niemożliwe. Planowałem wersję z cumą i statywem w wodzie ale dziecko nie pozwoliło. Ale jest to wykonalne, tam gdzie obserwowałem bieliki woda jest stosunkowo płytka.

Acha, no i na pewno kupie silnik elektryczny, na Mazurach trzeba jednak przemieszczać się na duże dystanse, a wiosłowanie zupełnie zakłóca możliwość obserwacji i fotografowania.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał Awatar Pitek
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

:-D a tak przy okazji zapytam, czy ktoś z Was podpinał do stałki 400 Tc 1,4 i jakie były efekty?
    Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pitek Zobacz posta
    :-D a tak przy okazji zapytam, czy ktoś z Was podpinał do stałki 400 Tc 1,4 i jakie były efekty?
    Tak przy okazji to Ci powiem że śmiecisz mi w galerii a wszystko już zostało napisane w wątkach technicznych.

PS: Af działa tylko po zaklejeniu styków i to działa dość słabo (z body 3 i 2 cyfrowymi), optycznie tracisz jakość nieco na skraju kadru poza tym ok.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Coś już napisał Awatar Pitek
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi Zobacz posta
    Tak przy okazji to Ci powiem że śmiecisz mi w galerii a wszystko już zostało napisane w wątkach technicznych.

PS: Af działa tylko po zaklejeniu styków i to działa dość słabo (z body 3 i 2 cyfrowymi), optycznie tracisz jakość nieco na skraju kadru poza tym ok.
    sorry, już nie śmiecę

fajne fotki, mnie najbardziej podoba się czapla i kormorany:grin:
    Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2

Uprawnienia umieszczania postów