Pokaż wyniki od 1 do 10 z 170

Wątek: [Zigi] moje boje z fotografią

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Cytat Zamieszczone przez Mariusz_C Zobacz posta
    Hej Zigi, zawitalem do Twojej galerii, obejrzałem wszystkie fotki, widzę że jesteś o wiele bardziej zaawansowanym fotografem ptasiej natury ode mnie, wszystkie fotki mi się podobają, ale najbardziej samiczka pokląskwy ze skrzydełkiem, smiec też fajny, piękne światełko. Sam zacznę raniej wstawać :-)
    Co do formatów fot, to chyba jednak lepiej wyglądają tradycyjne.
    Mam pytanie: czy nadal robisz tą Sigmą?? Czy może ostatnie foty są już z 400/5,6L?? Ciekaw jestem czy warto kupować tą 400tkę.
    Dzięki za odwiedziny!
    Fotki począwszy od pokląskwy to już 400L5.6 [zrobiona w pierwszym dniu posiadania szkła]
    Przyznam się iż właściwie po zeszłych wakacjach Sigma tak mocno zniechęciła mnie swoją postawą i jakością, iż dopiero czekając na nowe szkło coś tam nią pstryknąłem aby mieć porównanie (szpak, dzwoniec). W sumie był to swojego rodzaju błąd bo dopiero teraz muszę doskonalić warsztat własnych umiejętności, podkradanie, zaczajanie itp, a mogłem trenować już za czasów sigmy.
    Czy warto kupować 400L? Jeśli ktoś ma zamiar focić ptactwo to chyba jedno z najtańszych sensownych szkieł, które się do tego nadaje. Jasne, iż są ludzie którzy potrafią cuda i gorszymi szkłami wyczyniać ale wtedy trzeba podwójnie nadrabiać doświadczeniem a i tak nie przeskoczy się niektórych ograniczeń sprzętowych. Światło na poziomie 5.6 nie rozpieszcza za to można go od tego 5.6 używać i otrzymać ostre zdjęcia. Ech gdyby tak miało jeszcze IS-a. A i minimalna ostrzenia to 3,5 m czasem przeszkadza. Niestety szkła o lepszym świetle i z IS-em to już nieco inna... sprawa.
    Co do światełka to oprócz pliszki żółtej reszta fotek to nie ranne godziny a wieczorne.
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 23-06-2007 o 14:08
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Uprawnienia umieszczania postów