Matko kochana.. Ale tęcza
fotki super.. wow..
Matko kochana.. Ale tęcza
fotki super.. wow..
przepraszam za OffTop ,ale chcialem ci cos pokazac co strzelila moja kobieta
w kwestii bokehu oczywiscie
body 400D szklo to manualny helios 58/2 na pelnej dziurze
http://farm4.static.flickr.com/3403/...0775e11a_o.jpg
zamieszcze linka zeby nie gniewac modow
jak ci sie widzi?
oczywiscie do 85 L porownania nie ma
R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8
Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D
3 świetna, chciałbym zrobić taką fotę
pozostałe różnie
to znaczy pomysły fajne, bardzo fajne
kontrasty bladość ostrość - gdzieś mi tego na niektórych brakuje, monitor mam ok
ale generalnie tak zwany szacun dla autora
Gwoli wyjasnienia. Podejrzewam ze zdjecia moga wydawac sie pozbawione kontrastu. Bierze sie to z faktu ze monitor ma ustawiony pod mojego laba. dopiero taka konfiguracja pozwala mi na dobre odbitki ( dobre tzn takie jak widzie na monitorze
Nie oznacza to ze mam dobrze ustawiony obiektywnie oczywiscie. Kompresja robi tez swoje. niektore zapisalem chyba za lekko.
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
O skosach pisałem generalnie, nie koniecznie w kontekście 3. To zdjęcie podoba mi się najbardziej z czysto subiektywnych powodów, najlepiej widać na nim miłość, mógłbym coś pisać o równoważących się skosach sylwetki młodego i rąk młodej, o ładnej obróbce, dynamice i innych pierdach ale szczerze mówiąc, mam to w dupie. To tak jak różnica między melomanem i audiofilem, meloman kocha muzykę i może czerpać z niej radość niezależnie od tego na czym jej słucha, audiofil kocha słuchać niuansów, przestrzenności sceny, wysokich i niskich tonów ale wsłuchując się w to wszystko można łatwo zgubić muzykę. To tyle, ten obraz jest piękny i dla tego mi się podoba.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No to poka skan odbitki.
Ostatnio edytowane przez pank ; 21-05-2009 o 14:07 Powód: Automerged Doublepost
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Dzięki, mniej więcej to właśnie spodziewałem się przeczytać. Teraz już wiem.
Trampek- jaki to lab?
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
frontier tylko nie wiem dokladnie jaki..
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
A na jakim papierze robisz odbitki? Nie jest to czasem jakiś metalic?
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.