Ostatnio edytowane przez trampek ; 21-05-2009 o 12:32
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
Ta ogromna flara to naturalnie z obiektywu? Super!
Bardzo fajne zdjęcia, podoba się.
Tylko w 4,5,6 zwiększyłbym kontrast.
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
Trampek: to strasznie osobiste zdjęcia i chyba pytanie powinieneś kierować do odbiorców aby oni wybrali czy i co im się podoba. Dla mnie np. tylko 2. przemawia.
Każdy lubi coś innego. Plenerowe mimo, że bardzo ciekawe (z drzewem) to nie pokazują postaci więc ... jak dla mnie nie ślubne. Ale pomysł pierwsza klasa tyle, że (jeszcze raz) jak dla mnie "nie na ślubne".
Bo zdjęcia ślubne to tylko duże twarze pocałunki przytulanki.
I bron boże jakiś kwiatek detalu!
Kiedyś miałam klientów, co odrzucili zdjęcie bukietu, zbliżenia na dłonie przy nakładaniu obrączek, i zdjęcie, kiedy oni stoją w drzwiach kościoła i widać tylko zarys sylwetek. Bo przecież nie wiadomo kto jest na zdjęciu.
Na szczęście to są tylko ekstrema i wyjątki, choć czasem mam wrażenie, że to wyjątki tylko u mnie.
Dziś miałam okazje zapoznać się z przekrojem fotografii ślubnej w Polsce - bo jednak myślę, ze to co można zobaczyć necie, na forach tematycznych, to choć może i jest przekrojem, to na pewno z zafałszowanym rozkładem i środkiem ciężkości. A mianowicie - dzięki uprzejmości zaprzyjaźnionego kamerzy.. oops operatora kamery (sorry Krzysiek;) miałam możliwość obejrzenia zdjęć jakie udostępniają fotografowie na okładki filmów.
Jednym słowem nuda nuda nuda nuda nuda nuda. O różnej jakości technicznej, poziomie wykonania, polocie, ale zawsze to samo. Duże buzie. Przytulamy się na rożnym tle. Czasem skaczemy. Za to zdjęcia są niewątpliwie bardzo ślubne.
Pkt 8 regulaminu forum
Eee tam zaraz cud, Pan młody też przeszedł metamorfozę i gdzieś zagubił zarost. :-D
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
A czy ja mówię ze dla Ciebie ślubne?
Po prostu wyrażam swoja opinię co do takiego rozumienia ślubności zdjęć ślubnych.
Mogę, prawda?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Co do samych zdjęć autora wątku - dobra robota. Mimo braku spektakularnych kadrów tudzież obróbki.
Widać zamysł, dobre wykonanie i inteligencję w podejściu do całości roboty.
I bardzo podoba mi się ten słaby kontrast!
Jedynie ostatnie mi zupełnie nie leży.
Ostatnio edytowane przez Kalina ; 22-05-2009 o 14:04 Powód: Automerged Doublepost
Pkt 8 regulaminu forum