Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 95

Wątek: [ trampek ] Plener Slubny

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

A co to są zdjęcia ślubne? Widział ktoś z Was jakiś materiał źródłowy precyzujący takie pojęcie? Według mnie zdjęcie to zdjęcie i to bez względu na to czy jest ślubne czy nie...ślubne. Ostatnie podoba mi się zdecydowanie najbardziej. Światło zachodzącego słońca na ziemi fajnie lśni. I chyba bez młodej pary też by było piękne. Jedyne co mnie drażni to podpis na zdjęciach bo umieszczony jest mało dyskretnie i przeszkadza patrzeć.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Widzę że kolega też lubi skośne kadry. Zdjęcia przyjemne, najbardziej lubię 3. W ostatnich 3 zdjęciach trochę kuleje obróbka, i mam problem z odbiorem zdjęcia 6, wygląda jakby młodzi się żegnali a Pan Młody miał zamiar za chwilę się powiesić, ale to tak czysto subiektywnie.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    W ostatnich 3 zdjęciach trochę kuleje obróbka.
    Mozesz cos wiecej powiedziec.

wygląda jakby młodzi się żegnali a Pan Młody miał zamiar za chwilę się powiesić
    dobre
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Widzę że kolega też lubi skośne kadry. Zdjęcia przyjemne, najbardziej lubię 3. W ostatnich 3 zdjęciach trochę kuleje obróbka, i mam problem z odbiorem zdjęcia 6, wygląda jakby młodzi się żegnali a Pan Młody miał zamiar za chwilę się powiesić, ale to tak czysto subiektywnie.

Czy byłbyś tak uprzejmy i rozwinął temat czym są skośne kadry i jak je się je? Sam bym polubił ale nie wiem o co biega. :-D
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Czy byłbyś tak uprzejmy i rozwinął temat czym są skośne kadry i jak je się je? Sam bym polubił ale nie wiem o co biega. :-D
    Sory, trochę rasistowsko może napisałem, Kadr to takie morskie zwierzątko, coś jak Fiord, z tym że żyje w morzu południowo chińskim, no i Fiordy mogą ugryźć a Kadry to raczej spokojne, a skośne, czyli przyrządzone na sposób chiński, super są słodko-kwaśne z pędami bambusa i grzybami mun. Je się jak kto woli, można pałeczkami, można widelcem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    masz za jansy monitor ( zreszta widac to po twojej gaerii ze stopki). dzwnie ze nie zwrocili ci uwagi na warsztatach u adama i kaliny. Ich zdjecia na moim monitorze nie sa tak ciemne jak twoje. Wpadnij ogladnac odbitki
    Nad tym żebym miał dobrze skalibrowany monitor w pracy czuwa specjalna firma, w domu zajmuję się tym sam, więc odpada.

Co do lampy to jesli mowisz o lampe na sankach to sie pozwole nie zgodzic - ladnie to nie naswietla.
    Lampa na sankach z dyfuzorem lightsphere doświetla pierwszy plan IMHO bardzo ładnie, ale lubić nie musisz.
    Ostatnio edytowane przez pank ; 21-05-2009 o 13:18 Powód: Automerged Doublepost
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Sory, trochę rasistowsko może napisałem, Kadr to takie morskie zwierzątko, coś jak Fiord, z tym że żyje w morzu południowo chińskim, no i Fiordy mogą ugryźć a Kadry to raczej spokojne, a skośne, czyli przyrządzone na sposób chiński, super są słodko-kwaśne z pędami bambusa i grzybami mun. Je się jak kto woli, można pałeczkami, można widelcem.

Nad tym żebym miał dobrze skalibrowany monitor w pracy czuwa specjalna firma, w domu zajmuję się tym sam, więc odpada.

Lampa na sankach z dyfuzorem lightsphere doświetla pierwszy plan IMHO bardzo ładnie, ale lubić nie musisz.
    troszke sie chyba powietrza napolykales. bez urazy.

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

trampek
    powiem tylko tak
    chcialbym miec takie zdjecia slubne

odpowiada mi twoje podejscie do tematu
    no i ten bokeh z 85/1.2 mnie powalil
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Miasto
    wawa

Domyślnie

troszke sie chyba powietrza napolykales. bez urazy.
    Czemu? Bo napisałem że mam skalibrowany monitor czy że uważam że można dobrze lampą doświetlić? Być może chodzi Ci o to że napisałem że generalnie mi się podoba?

Miasto
    wawa

Domyślnie

6 i 7 blade i wyprane z koloru, można by bardziej z rawami powalczyć i spróbować wyciągnąć więcej, 7 trochę mocno czerwone jak dla mnie. Zdjęcia pod słońce są ekstra i też bardzo lubię je robić, ale warto trochę dopalać lampą,wtedy ładnie naświetla się i tło i para. No chyba że taką miałeś koncepcję.

Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

6 i 7 blade i wyprane z koloru, można by bardziej z rawami powalczyć i spróbować wyciągnąć więcej, 7 trochę mocno czerwone jak dla mnie. Zdjęcia pod słońce są ekstra i też bardzo lubię je robić, ale warto trochę dopalać lampą,wtedy ładnie naświetla się i tło i para. No chyba że taką miałeś koncepcję.
    masz za jansy monitor ( zreszta widac to po twojej gaerii ze stopki). dzwnie ze nie zwrocili ci uwagi na warsztatach u adama i kaliny. Ich zdjecia na moim monitorze nie sa tak ciemne jak twoje. Wpadnij ogladnac odbitki
    Co do lampy to jesli mowisz o lampe na sankach to sie pozwole nie zgodzic - ladnie to nie naswietla.
    Cytat Zamieszczone przez yaro78 Zobacz posta
    A możesz zdradzić jaki obiektyw tak robi ???
    sigma 14
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 21-05-2009 o 13:13 Powód: Automerged Doublepost

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów