Ostatnio edytowane przez trampek ; 21-05-2009 o 12:32
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
Ta ogromna flara to naturalnie z obiektywu? Super!
Bardzo fajne zdjęcia, podoba się.
Tylko w 4,5,6 zwiększyłbym kontrast.
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
Trampek: to strasznie osobiste zdjęcia i chyba pytanie powinieneś kierować do odbiorców aby oni wybrali czy i co im się podoba. Dla mnie np. tylko 2. przemawia.
Każdy lubi coś innego. Plenerowe mimo, że bardzo ciekawe (z drzewem) to nie pokazują postaci więc ... jak dla mnie nie ślubne. Ale pomysł pierwsza klasa tyle, że (jeszcze raz) jak dla mnie "nie na ślubne".
Widzę że kolega też lubi skośne kadry. Zdjęcia przyjemne, najbardziej lubię 3. W ostatnich 3 zdjęciach trochę kuleje obróbka, i mam problem z odbiorem zdjęcia 6, wygląda jakby młodzi się żegnali a Pan Młody miał zamiar za chwilę się powiesić, ale to tak czysto subiektywnie.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
6 i 7 blade i wyprane z koloru, można by bardziej z rawami powalczyć i spróbować wyciągnąć więcej, 7 trochę mocno czerwone jak dla mnie. Zdjęcia pod słońce są ekstra i też bardzo lubię je robić, ale warto trochę dopalać lampą,wtedy ładnie naświetla się i tło i para. No chyba że taką miałeś koncepcję.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
A możesz zdradzić jaki obiektyw tak robi ???
bez sensu