Witam Forumowiczów po raz pierwszy!
Czytam i czytam... i tak naprawdę nie ma jednoznacznych odpowiedzi, ale o to chyba chodzi, że ludzie są równi. Ale może ktoś coś podpowie nowego... bo na razie mam duuuży mętlik.
Używam CANONa od lat, ale z uwagi na brak czasu... raczej amatorsko, wakacyjnie, imprezowo i czasem ot tak sobie trochę dla pasji i rozrywki... bo lubię :-D
Po uszkodzeniu 50E przekazełem tacie swoją 400D z KITem i Sigmiokiem 18-200 bez OS. Trochę się z sigmioka wyleczyłem... bez OS, wolny AF i dzwięk kosiarki... brrr. Ale tato - happy!:-D
Zakupiłem nowość 500D - nie chciałem dużego body i chciałem czasami filmik strzelić... no i jestem bez "słoika"! :-D
Profesjonaliści chwalą jasne L-ki, krytykują tanie EF-Sy... Na L się nie szarpnę! A kitowych EF-S już się trochę boję... myślę że canon powienien zmienić w Polsce oznaczenie KIT - źle się to kojarzy...
Szkło chcę nowe, budżet ustaliłem na max 2000PLN. Przymierzam się do spacerzooma trochę lepszego niz KIT czyli EF28-135IS, ale nie wiem jak sie będzie sprawował z 500D.
Kiedyś dokupię jakieś tele może np. 70-300IS i jakiś szeroki kąt - jako używane okazjonalnie - do zadań specjalnych!
Ale rozważam też powtórkę z rozrywki, ale już nie sigmioka tylko canonowski 18-200IS (też zresztą dodawany jako KIT do 50D)...
Napiszcie coś, proszę...