Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 52

Wątek: C18-200is, c28-135is?

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    U mnie na matrycy 10MPix bylo slabo wiec z 15MPIx bedzie jeszcze gorzej. Budzet 2000zl wiec na nowego T17-50 starczy.
    Chyba żartujesz ? to kitem już pewnie w ogole się nie da robić*zdjęć co ? pewnie całe czarne są, a na środku napis "KUP ELKE!".
    imo rotfl.
    A t17-50 nie nazwałbym spacerówką, ni to szerokie na cropie, ni to długiego końca nie ma...
    5dII, 30d, 20d, parę l, pws II plus, st-e2 i kompletny brak czasu... i tak naprawdę dopiero zaczynam.
    http://www.flickr.com/photos/piotrpawlowski/

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wado Zobacz posta
    Używam CANONa od lat, ale z uwagi na brak czasu... raczej amatorsko, wakacyjnie, imprezowo i czasem ot tak sobie trochę dla pasji i rozrywki... bo lubię :-D
    A czytacie co kolega pisze ?
    amatorsko. i ma 2 tysiące i chce spacerzooma. 28-135 jest dobrym szkłem, niestety trzeba się z nim obchodzić delikatnie, bo inaczej paprochów będzie w nim gigantycznie dużo - jakość, kontrast, nie odbiegają bardzo od L, ale wykonanie już bardzo. Do celów amatorskich jest doskonałym obiektywem, niektórzy nawet dodaliby, że jest za drogi (przypominam każdy inaczej patrzy na ceny itd). ponadto stabilizacja działa doskonale. 128mm przy 1/30 to nie problem. Jeśli nie chcesz kupować kilku szkieł i ich nosić, to polecam. Ja jednak po pewnym czasie przerzuciłem się na stałki, a 28-135 leży w torbie...
    5dII, 30d, 20d, parę l, pws II plus, st-e2 i kompletny brak czasu... i tak naprawdę dopiero zaczynam.

Dopiero zaczyna Awatar A.K.

Domyślnie

A ty co tak ekspresyjnie wyskoczyłeś, właśnie przez cały wątek polecam mu 28-135 i złego słowa na niego nie dam powiedzieć - do amatorskiego / rodzinnego albumu super!
    pozdrawiam, A.K.
    zestaw || galeria

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez A.K. Zobacz posta
    A ty co tak ekspresyjnie wyskoczyłeś, właśnie przez cały wątek polecam mu 28-135 i złego słowa na niego nie dam powiedzieć - do amatorskiego / rodzinnego albumu super!
    no przepraszam bardziej mi chodziło o drugiego kolegę
    a ekspresyjnie, bo szkło ze wspomnieniami - z moją 20d zaczynało
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez RomanS Zobacz posta
    Ja radzilbym, gdy sie chce wydac dzisiaj < 2000 zl, kupic 70-200 L f/4, uzywanego za te pieniadze mozna teraz dostac bez problemow. Ze zrobionych nim zdjec bedziesz bardzo zadowolony. Ogladajac je bedziesz z przekonaniem zbieral na dalsze dobre obiektywy.
    Pomysł jest, ale 112-320 to przesada jako jedyne szkło. Gdyby kupił jeszce coś*szerokiego to ewentualnie... ale to już się*robi ładny komplet z torbą.
    Ostatnio edytowane przez xpressive ; 21-05-2009 o 15:38 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ja radzilbym, gdy sie chce wydac dzisiaj < 2000 zl, kupic 70-200 L f/4, uzywanego za te pieniadze mozna teraz dostac bez problemow. Ze zrobionych nim zdjec bedziesz bardzo zadowolony. Ogladajac je bedziesz z przekonaniem zbieral na dalsze dobre obiektywy.

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Na spacery w plenarze bardzo dobre. A oczywiscie, ze szeroko cos tez za jakis czas trzeba kupic

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

kolega chciał jedno szkło a canon-board poleca mu już 2 szkła i torbę - normalnie powinni tutaj płacić użytkownikom... albo już płacą ,')

wado
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xpressive Zobacz posta
    kolega chciał jedno szkło a canon-board poleca mu już 2 szkła i torbę

A może canon-board coś ufunduje ... ale cieszę się że CANONowcy się rozkręcili i prawie pobili, kto ma lepsze słoiki w torbie... normalnie rozbiłem bank... "a ja tylko pociągnął".
    :-D Dzięki z góry... czekam na więcej.
    Nie dołożę do L, bo jest "dyscyplina" budżetu!
    A z używanym szkłem, to się nie odważę. Aż tak się nie znam a cwaniaków handlujących uszkodzonymi i ponaprawczymi szkłami nie brakuje... jak zresztą można poczytać na canon-board!

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wado Zobacz posta

:-D Dzięki z góry... czekam na więcej.
    Nie dołożę do L, bo jest "dyscyplina" budżetu!
    A z używanym szkłem, to się nie odważę. Aż tak się nie znam a cwaniaków handlujących uszkodzonymi i ponaprawczymi szkłami nie brakuje... jak zresztą można poczytać na canon-board!
    Polecilem Ci dobry 70-200 L f/4 i dzisiaj tani obiektyw, o torbie nic nie pisalem, zrobisz jak zrobisz Twoje pieniadze i Twoje zdjecia. Z C. 50 f/1.8 jeszcze tanszego moga byc jeszcze lepsze.
    Ostatnio edytowane przez RomanS ; 21-05-2009 o 16:28

Domyślnie

a co powiedzie o C 24-85 i 28-105?
    40d + 17-40/4L + 70-200/4L

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów