Zamieszczone przez kavoo
to zaczyna byc czarny humormoze jednak wrocimy do rozmow o gitarkach ? jakich przestorow uzywaliscie ? metal zone czy cos innego ? moze koda
![]()
Zamieszczone przez kavoo
to zaczyna byc czarny humormoze jednak wrocimy do rozmow o gitarkach ? jakich przestorow uzywaliscie ? metal zone czy cos innego ? moze koda
![]()
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Ja tam preferuję "czyste" granieZamieszczone przez thorin
ewentualnie jakiś reverb czy coś. Overdrive to tylko, gdy trzeba odreagować
Także pod tym względem mi wystarczało zawsze to, co było w piecu, ewentualnie z malym wspomaganiem pecetowym.
Oczywiscie MT-2, jakzeby inaczejZamieszczone przez thorin
Mialem w pewnym momencie w kieszeni na sprzet moich marzen (preamp Mesa Boogie Triaxis + combo Mesa Boogie Mark II), ale dawne to byly czasy i nie udalo mi sie znalezc sposobu na sciagniecie tego ze stanow (w Polsce jeszcze wtedy sprzet MB nie byl osiagalny). Kase wiec roztrwonilem na inne sprawy a potem zajalem sie czyms innym i wioslo poszlo do ludzi
![]()
hehZamieszczone przez [DoMiNiQuE]
moge tez nalezec do klubu ?
sytuacja mnie rzucila na gitare basowa ladnych nascie lat temu
mialem czarnego mayonesa, notabene badziewnego
zreszta moj nick to moje imie zawarte w tytule kawalka primusa, kapeli w ktorej gral moj guru gitary basowej les claypool![]()
Ostatnio edytowane przez TommyTheCat ; 10-08-2005 o 14:03
Canon 30D
To żeby temat był kompletny, ja jeszcze dorzucę świętą wojnęOtóz stawiam (raczej przypominam ;-) ) tezę, że na basie to grać jest łatwo, dopiero na 6 strunach to jest prawdziwe granie
![]()
e tam muflonZamieszczone przez muflon
tutaj nie chodzi o ilosc strun tylko o technike - jest zupelnie inna. mi np. nie przeszkadza 6 strun w gitarze tylko jej rozmiar ..male to jakies takie ze jednym palcem mozna dwa progi zlapac
i do tego trzeba kostka ..a fuj
![]()
![]()
Ależ ja właśnie o tymZamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Obserwując basistów na jamach i koncertach zawsze mam wrażenie, że (z dokładnością do stroju) "tak to kazdy potrafi" ;-)
a myslisz, ze dlaczego wole bass od gitaryZamieszczone przez muflon
![]()
![]()
Eee, bez jaj, flame ma być! Walcz jak facet! ;-)Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Na basie tak na dobra sprawe nie gra sie zadnych wynalazkow, w koncu to sekcja rytmiczna. Tak wiec na pewno latwiej jest bas okielznac.
Choc z drugiej strony bez perfekcyjnego wyczucia rytmu lepiej sie na drumle przerzucic ;-)