Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Wątek: Canon potwierdził wadę autofokusa 40D?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Odkurzacz nie ale reszta tak.
    Poza tym teoria jakoby te funkcje i ich implementacja miały wływ na końcową jakość produków jest mocno karkołomna. Możnaby wywieść na jej podstawie np. wniosek, że Canon dlatego nie daje MLU na wierzchu, bo to dodatkowa funkcja mogąca wpływać na niezawodnoć . Oczywiście zamiast MLU można wpisać cokolwiek 8).
    Przecież wiadomo, że nie o to chodzi . To takie logiczne dochodzenie do faktu; im przedmiot jest bardziej skomplikowany/złożony tym większe jest prawdopodobieństwo uszkodzenia. Co nie znaczy, że Canon ma ogołocić nowe puszki ze wszystkiego i głośno krzyczeć, że teraz są niezawodne . Chodzi o to, że jak już się coś robi to się robi dobrze.

A żeby nie było, że się OT zrobił - Canon nigdy nic nie pisał o jakichkolwiek usterkach pojawiających się w większej liczbie egzemplarzy 40D..... jeszcze

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kronos Zobacz posta
    Ostatnio, coraz bardziej, utwierdzam się w przekonaniu, że "Prawdziwe Canony" skończyły się na 10/20/30D, 5D i jedynkach do mark II. Nie wiem dlaczego jakość tak spadła, coraz częściej Canon opisuje swoje produkty (szkła, na szczęście tylko kity - ale coraz droższe) INC i składa je na Taiwanie. W szalonym wyścigu "marketingowców" do puszek instaluje się kompletnie nie potrzebne wynalazki (LV, odkurzacze, nagrywanie filmów) co nie tylko czyni konstrukcję drorzszą i bardziej skomplikowaną ale także (z logicznego punktu widzenia) bardziej awaryjną.
    Masz racje osttania dobra konstrukcja 5D

Początki nałogu

Domyślnie

Gdyby był oficjalny komunikat na temat błędu konstrukcyjnego (o to chodzi) AF w 40D, to nie podawano by to gdzieś w odmętach jakiegoś forum, tylko szumiały by o tym wszystkie możliwe portale.

A poza tym, tak już OT: patrząc min. na ten wątek, zgłaszam Myśl Racjonalizatorską do Moderatorstwa: może by tak wydzielić jeden, duży, spójny kawał forum tylko i wyłącznie w celu: wylewania żali; narzekania na Canona; płaczu nad wylanym olejem; narzekania na zbyt: a) dużo Mpix, b) cienki AF, c) wszelkie inne cechy.
    Taki dział bardzo by się przydał. Od razu forum zostałoby odciążone w 50%.
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Gdyby był oficjalny komunikat na temat błędu konstrukcyjnego (o to chodzi) AF w 40D, to nie podawano by to gdzieś w odmętach jakiegoś forum, tylko szumiały by o tym wszystkie możliwe portale.
    Otóż to - AF w 40D jest akurat jednym z bardziej udanych...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jaka wada AF w 40D? Ktoś bije pianę z nudów chyba.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Nie żeby wada AF ale kupowaliśmy 3body razem ze znajomymi i w jednym działo się coś takiego jak w tym cytowanym poście ze skapiec.pl telefon do serwisu skutkowal odpowiedzią - to jakaś niestandardowa usterka, pierwsze słyszę, proszę przysłać aparat. Wysłał i po naprawie wpis - wymiana układu zasilania.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu

Domyślnie

Goomisie, napiszę ci tak:
    Mam 1D Mark III. Bardzo szybko padła mi migawka - po ok. 3000 strzałów (nieźle, nie? zapieniłem się z tego powodu choćby dlatego, że stało się to kilkanaście tyś. km od domu).
    Czy teraz mam pisać posty z pytaniem o wady konstrukcyjne migawek w "jedynkach"?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Jaka wada AF w 40D? Ktoś bije pianę z nudów chyba.
    Już wyjaśniam: mój 40D niestety nie ostrzył prawidłowo. 4 razy był na Żytniej. Nie poradzili sobie z tym przez miesiąc. Zażądałem w sklepie wymiany na nowy i prawdopodobnie do tego dojdzie. Ale przyznacie, że narzekań na AF 40D jest tu sporo, więc obawiam się, że z nowym będzie ten sam problem. Ktoś ze znajomych powiedział mi, że CHYBA widział na CB jakiś post na ten temat - stąd moje pytanie.

Pozdrawiam
    dunhil

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dunhil Zobacz posta
    Ale przyznacie, że narzekań na AF 40D jest tu sporo
    To dlaczego wszyscy chcieli w 5dII AF z 40D?
    Mi sie sprawuje doskonale, dla maruderow polecam pobawic sie 500n, 70-200/4 potrafi nie trafic na bluzie w krate

Początki nałogu

Domyślnie

Nie mam gigantycznego doświadczenia na tym forum, ale pierwszy raz czytam o jakichś narzekaniach na AF w 40D
    Ba, jeżeli już, to doczytałem chyba, że określa się ten aparat jako "małą jedynkę" - oczywiście bajka, ale jednak...

EDIT:
    Oczywiście nie liczę tego, że w końcu tutaj to znaleźć można posty z narzekaniem na wszystko, co istnieje. Niemniej, temat AF w 40D nie jest jakoś często obrabiany negatywnie...

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów