Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Canon potwierdził wadę autofokusa 40D?

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Goomisie, napiszę ci tak:
    Mam 1D Mark III. Bardzo szybko padła mi migawka - po ok. 3000 strzałów (nieźle, nie? zapieniłem się z tego powodu choćby dlatego, że stało się to kilkanaście tyś. km od domu).
    Czy teraz mam pisać posty z pytaniem o wady konstrukcyjne migawek w "jedynkach"?
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Goomisie, napiszę ci tak:
    Mam 1D Mark III. Bardzo szybko padła mi migawka - po ok. 3000 strzałów (nieźle, nie? zapieniłem się z tego powodu choćby dlatego, że stało się to kilkanaście tyś. km od domu).
    Czy teraz mam pisać posty z pytaniem o wady konstrukcyjne migawek w "jedynkach"?
    Czemu do mnie piszesz? Ja tematu nie zakładałem. Przykład służył temu, że podane są te sameobjawy a serwis przeprowadził naprawę układu zasilania. Ja na AF w 40D nigdy nie narzekałem, nie narzekam i narzekać nie będę - mimo, że miałem okazje pracować na 1DmkIII. Wiadomo, że to zupełnie dwa światy. Niebo a ziemia, ale mimo tego AF w 40-stce i tak jest super.
    Normalne, że każdy sprzęt mechaniczny, elektryczny czy już w ogóle mechaniczno-elektryczny się psuje. Wszystko się psuje przez zużycie "zmęczeniowe"(@bebesky-metalowa kulka też - tylko kwestia do czego będzie używana i czego od niej wymagasz i w związku z tym jaka jest tolerancja na owe zużycie :-P(zatarcia, wyszczerbienia, pęknięcia itd. :-D ) )
    Może blaszka w Twojej jedynce, jagular, była źle wycięta i dlatego strzeliła wcześniej? Odosobniony przypadek. Tak samo może jak w tej 40-stce. Różnica jest taka, że 40D w obiegu jest dużo więcej niż 1DmkIII no i dodatkowo Duża część tych pro co mają 1DmkIII nie ma czasu na siedzenie na forum :-P Dlatego zbieżność i powtarzalność znanych przypadków różnych wad i awarii jest dużo większa dla 40D :-P
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uprawnienia umieszczania postów