Nie na taką pogodę byłem przygotowany - miałem czapkę zimową (wg prognoz mało być max 11*C, a z rana jeszcze zimniej), miałem parosol i ubranie na zmiane (wg prognoz miało padać). A tu się opaliłem
Kurcze, szkoda, że dość daleko mam, ale warto było :-)
--> Tutaj trochę moich fotek, z czasem pewnie będzie więcej, ale jak narazie czasu mało.
Ostatnio edytowane przez comatus ; 07-06-2009 o 21:30
Był tylko jeden MiG. Hałasu narobił (to chyba było najważniejsze ;-) ), pokręcił akrobacje i poleciał do domu ;-)
edit:
na YT masz nawet filmik :-) --> LINK
Więcej zdjęć będzie w przyszłości ;-)
Ostatnio edytowane przez comatus ; 07-06-2009 o 23:03
widze ze niewiele brakowalo a mogla byc tragedia z Cobra w roli glownej http://www.youtube.com/watch?v=ye5dR...eature=related
wybacz malinowski ale ostatnie trzy mocno przepalone (jak masz w rawach to spróbuj to uratować)
w pierwszym szkoda że nie widać samolotu - chwila później i byłoby znacznie lepiej
szkoda że martyna zamknęła oczka - chyba nie byłaby zadowolona z takiej fotki![]()
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze
Szczerze mówiąc kadr nie za bardzo mi się podoba. Jakoś tak zbyt centralnie i za bardzo poucinane. Trochę wygląda jak robione stałoogniskowym obiektywem i jak byś chciał szerzej ale nie mógł.
W ogóle to uważam, że jak się jedzie na pokazy lotnicze "air show" to trzeba używać krótszych ogniskowy. Zdjęć samolotów w internecie jest pełno, a chodzi o to żeby uchwycić "show" czyli te wszystkie akrobacje i ślady na niebie, nad którymi tak trudzili się piloci. Moim zdaniem zdjęcia samych samolotów "z bliska" nie robią wrażenia, chyba że są tak idealnie wyraziste jak zdjęcie cobry kilka wypowiedzi wcześniej.
No ale to tylko moje, subiektywne 0,02 zł.
Ostatnio edytowane przez Mikey ; 08-06-2009 o 20:41